Publikavimo data: 2024-01-01
Rausva lašiša, kepta su ryžiais ir daržovėmis receptas
Rausvoji lašiša - populiari lašišinių šeimos žuvis, kuri yra puikus polinesočiųjų riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų šaltinis. Jos vartojimas teigiamai veikia nagų, odos, plaukų ir skydliaukės būklę. Jei norite paruošti skanų ir sveiką patiekalą iš rausvosios lašišos, kepkite ją orkaitėje su ryžiais ir daržovėmis. Vienu metu gausite ir pagrindinį patiekalą, ir garnyrą, o tai labai supaprastina užduotį ir sutaupo laiko.
Žingsnis 1
Nuo rausvosios lašišos filė pašalinkite odą. Nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplaukite cukiniją, nulupkite svogūną ir morką. Ryžius 2-3 kartus perplaukite šaltu vandeniu, kol vanduo taps daugiau ar mažiau skaidrus. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Ryžius supilkite į kepimo formą ir paskleiskite tolygiu sluoksniu.
Žingsnis 3
Užpilkite ryžius vandeniu santykiu 1:1,5 ir šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 4
Cukiniją supjaustykite 2-3 mm storio pusapvaliais griežinėliais ir tolygiai išdėliokite ant ryžių.
Žingsnis 5
Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūnus - pusžiedžiais. Ant cukinijų uždėkite sluoksnį svogūnų, tada morkų.
Žingsnis 6
Ant daržovių sudėkite rausvą lašišos filė. Pagardinkite druska, pipirais ir apibarstykite lašišą džiovintais rozmarinais, kad būtų dar gardesnė.
Žingsnis 7
Ant viršaus supilkite grietinę. Kad būtų patogiau, grietinę atskieskite trupučiu grietinėlės arba pieno. Viską pabarstykite smulkintais krapais, uždenkite patiekalą folija ir siųskite kepti į orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 8
Po 30 minučių nuimkite foliją ir kepkite patiekalą dar 10 minučių, kad paruduotų.
Žingsnis 9
Į lėkštę įdėkite virtos rausvosios lašišos porciją su daržovėmis ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos