Upėtakiai grietinėlėje receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-01

Upėtakiai grietinėlėje receptas

Upėtakio filė, kepta grietinėlėje, su laimo ir juodųjų pipirų natomis - paprasta ir skanu. Žuvis tiesiog tirpsta burnoje, o švelnus grietinėlės padažas ją papildo. Laimas suteikia citrusinių vaisių skonį ir malonų poskonį. Toks patiekalas puikiai tinka vakarienei ar romantiškam vakarui. O patiekiamas pagal šį receptą jis vertas restorano. Jūs ir jūsų svečiai tikrai liksite patenkinti.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
157 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Upėtakiai grietinėlėje receptas Žingsnis 1
Nuplaukite laimus. Nuplaukite krapus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite likusius ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Upėtakiai grietinėlėje receptas Žingsnis 2
Upėtakių kepsnius perpjaukite pusiau ir išimkite kaulus. Žuvį nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 3

Upėtakiai grietinėlėje receptas Žingsnis 3
Sudėkite upėtakio filė į dubenį ir pagardinkite druska bei pipirais. Apšlakstykite laimo sultimis ir suberkite krapus.

Žingsnis 4

Upėtakiai grietinėlėje receptas Žingsnis 4
Sudėkite žuvį į kepimo indą ir užpilkite grietinėle. Kepkite žuvį orkaitėje 20 minučių, kol iškeps.Norėdami nustatyti, ar žuvis iškepusi, lengvai ją paspauskite. Žuvis turi būti stangri, o sultys - skaidrios. Taip pat galite naudoti kepimo termometrą, kad nustatytumėte, ar žuvis paruošta: temperatūra turi būti ne mažesnė kaip 60 °C.

Žingsnis 5

Upėtakiai grietinėlėje receptas Žingsnis 5
Padėkite žuvį į lėkštę ir užpilkite grietinėlės padažu. Papuoškite šviežio laimo skiltele, žiupsneliu paprikos ir granatų sėklomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, daržovių sriubos, sriubos, tyrės sriubos, keptos pergamente, paprastos, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, morkų sezonas, moliūgų sezonas, kreminė sriuba, receptų knyga, moliūgų sriubos, kreminės sriubos, kreminės sriubos su moliūgais, kreminės sriubos su moliūgais, kreminės sriubos su grietinėle, kreminės sriubos su grietinėle, kreminės sriubos su grietinėle, kreminės sriubos su grietinėle, špinatų sriubos

Kategorijos