Publikavimo data: 2024-01-01
Upėtakiai grietinėlėje receptas
Upėtakio filė, kepta grietinėlėje, su laimo ir juodųjų pipirų natomis - paprasta ir skanu. Žuvis tiesiog tirpsta burnoje, o švelnus grietinėlės padažas ją papildo. Laimas suteikia citrusinių vaisių skonį ir malonų poskonį. Toks patiekalas puikiai tinka vakarienei ar romantiškam vakarui. O patiekiamas pagal šį receptą jis vertas restorano. Jūs ir jūsų svečiai tikrai liksite patenkinti.
Žingsnis 1
Nuplaukite laimus. Nuplaukite krapus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite likusius ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Upėtakių kepsnius perpjaukite pusiau ir išimkite kaulus. Žuvį nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 3
Sudėkite upėtakio filė į dubenį ir pagardinkite druska bei pipirais. Apšlakstykite laimo sultimis ir suberkite krapus.
Žingsnis 4
Sudėkite žuvį į kepimo indą ir užpilkite grietinėle. Kepkite žuvį orkaitėje 20 minučių, kol iškeps.Norėdami nustatyti, ar žuvis iškepusi, lengvai ją paspauskite. Žuvis turi būti stangri, o sultys - skaidrios. Taip pat galite naudoti kepimo termometrą, kad nustatytumėte, ar žuvis paruošta: temperatūra turi būti ne mažesnė kaip 60 °C.
Žingsnis 5
Padėkite žuvį į lėkštę ir užpilkite grietinėlės padažu. Papuoškite šviežio laimo skiltele, žiupsneliu paprikos ir granatų sėklomis.
Kategorijos