Publikavimo data: 2024-01-01
Upėtakio kepsnys receptas
Upėtakiai yra mažiausiai riebūs iš visų raudonųjų žuvų rūšių. Jis labai sveikas, nes turi daug būtinų medžiagų: vitaminų A, D ir B12, aminorūgščių ir omega-3. Paprasčiausias patiekalas, kurį galima paruošti iš upėtakio, yra kepti jo kepsnį. Jį paruošite tiesiogine prasme per 15 minučių ir nereikės nieko papildomo: užteks druskos, pipirų ir citrinos. Miltai suteiks žuviai traškią plutelę ir išlaikys viduje visas sultis. Paruoškite upėtakį pagal šį receptą ir pradžiuginkite savo artimuosius.
Žingsnis 1
Nuplaukite upėtakio kepsnį ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Upėtakio kepsnį pagardinkite pipirais, druska ir apvoliokite miltuose.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su sviestu.Kad sviestas nesudegtų, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus.
Žingsnis 4
Upėtakio kepsnį kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Ugnis neturėtų būti per stipri, kad upėtakis nesudegtų ir iškeptų.
Žingsnis 5
Likus 5 minutėms iki kepimo apšlakstykite kepsnį citrinos sultimis ir į keptuvę įmeskite citrinos griežinėlį, kad aliejus įgautų aromato.
Žingsnis 6
Paruoštą kepsnį dėkite į lėkštę, papuoškite citrinos skiltele ir krapų šakele.Prieš patiekdami nuvalykite aliejaus perteklių nuo kepsnio popieriniu rankšluosčiu.
Kategorijos