Publikavimo data: 2024-01-01
Kijevo stiliaus kotletas su grybais receptas
Kijevo kotletas - tradicinis rusų ir ukrainiečių virtuvės patiekalas, turintis kelias kilmės versijas. Tačiau niekam nekyla abejonių, kad šis patiekalas yra vienas populiariausių slavų virtuvės patiekalų. Kad ir kur jis būtų gaminamas, klasikinio Kijevo kotleto receptas išlieka tas pats: gabalėlis sviesto apvoliojamas vištienos filė gabalėlyje, tada kotletas apvoliojamas džiūvėsėliuose ir kepamas. Be sviesto, į vidų dažnai dedama kitų ingredientų: žolelių, grybų, sūrio arba kiaušinių.
Žingsnis 1
Nuplaukite grybus. Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplaukite žoleles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Vištienos filė perpjaukite horizontaliai išilgai, bet ne iki galo. Atverskite filė kaip knygą.
Žingsnis 3
Filė daužykite specialiu plaktuku arba peilio galu (rankena). Turėtumėte gauti ploną 5 mm storio vištienos filė sluoksnį. Pagal pageidavimą filė pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 4
Grybus supjaustykite mažais kubeliais arba plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Ant silpnos ugnies 5 minutes pakepinkite grybus. Pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Ant vištienos kotleto vidurio sudėkite grybus ir sviestą.
Žingsnis 7
Į vištienos filė įvyniokite faršą.
Žingsnis 8
Dubenyje šakute įmuškite kiaušinį. Kotletą apkepkite: pamirkykite jį miltuose, tada įmuškite kiaušinį ir suberkite džiūvėsėlius.
Žingsnis 9
Įkaitinkite grybų keptuvę su augaliniu aliejumi. Kijevo kotletą kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.Paruoštą kotletą pirmiausia padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Žingsnis 10
Kijevo stiliaus kotletą patiekite apibarstytą smulkintais žalumynais. Paruošta. Gero apetito.
Žingsnis 11
Kijevo kotletą perpjaukite pusiau ir uždėkite puseles vieną ant kitos. Ant kotleto užpilkite grietinės, pabarstykite žolelėmis ir papuoškite vyšnių puselėmis.
Kategorijos