Bananiniai keksiukai su medumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Bananiniai keksiukai su medumi

Labai kvapnios ir skanios bananinės bandelės su medumi ruošiamos nededant kiaušinių ir pieno produktų, todėl jas galima valgyti per gavėnią. Bananų košės pavidalo bananai kepiniuose pakeičia kiaušinius ir suteikia jiems saldumo. Kuo bananai prinokę, tuo jie saldesni ir minkštesni, todėl keksiukams gaminti galima naudoti net ir pernokusius vaisius su patamsėjusia žievele, jie bus tik skanesni. Riešutų šiam receptui galima imti absoliučiai bet kokių, jie kartu su medumi pagamintus keksiukus padaro labai kvapnius ir apetitiškus.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
270 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (31 bal.)

Žingsnis 1

Bananiniai keksiukai su medumi Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Bananus kruopščiai sutrinkite šakute, sumaišykite su medumi ir augaliniu aliejumi ir mikseriu išmaišykite į vientisą masę. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius ir vanilę, suberkite į bananų mišinį ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Bananiniai keksiukai su medumi Žingsnis 2
Paruoškite keksiukus. Į tešlą suberkite smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Tešlą paskirstykite į formeles, užpildydami 2/3 jų. Dėkite keksiukus į orkaitę 25 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos