Publikavimo data: 2025-08-19
Bananiniai keksiukai su medumi
Labai kvapnios ir skanios bananinės bandelės su medumi ruošiamos nededant kiaušinių ir pieno produktų, todėl jas galima valgyti per gavėnią. Bananų košės pavidalo bananai kepiniuose pakeičia kiaušinius ir suteikia jiems saldumo. Kuo bananai prinokę, tuo jie saldesni ir minkštesni, todėl keksiukams gaminti galima naudoti net ir pernokusius vaisius su patamsėjusia žievele, jie bus tik skanesni. Riešutų šiam receptui galima imti absoliučiai bet kokių, jie kartu su medumi pagamintus keksiukus padaro labai kvapnius ir apetitiškus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Bananus kruopščiai sutrinkite šakute, sumaišykite su medumi ir augaliniu aliejumi ir mikseriu išmaišykite į vientisą masę. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius ir vanilę, suberkite į bananų mišinį ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite keksiukus. Į tešlą suberkite smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Tešlą paskirstykite į formeles, užpildydami 2/3 jų. Dėkite keksiukus į orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos