Publikavimo data: 2025-08-17
Bananiniai keksiukai su šokoladu ir išrūgų kremu
Į keksiukų tešlą dėti bet kokių vaisių - puiki idėja pagerinti jų skonį. Bananai - atskira istorija. Šis vaisius keksiukų tekstūrą padaro minkštą, aromatingą, kreminę. Be to, ekspertai netgi rekomenduoja vietoj riebaus aliejaus naudoti bananų tyrę, kuri sumažina kepinių kaloringumą. Tokie keksiukai neabejotinai suteiks žavesio jūsų kasdieniam arbatos vakarėliui.
Žingsnis 1
Kiaušinius ir cukrų plakite iki purumo, tada supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Supilkite miltus, kepimo miltelius ir sodą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Sutrinkite bananą šakute arba trintuvu ir įmaišykite į mišinį. Tešla pripildykite formeles ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.
Žingsnis 3
Šokoladą ištirpinkite pašildytoje grietinėlėje ir porą valandų palaikykite šaldytuve. Tada varškę išsukite su cukraus pudra ir po šaukštą įmaišykite į grietinėlę ir šokoladą. Išmaišykite, kad susijungtų.
Kategorijos