Publikavimo data: 2024-04-05
Bananų keksas
Kepimas su uogomis ir vaisiais yra ypatingas menas. Charlotka, mėlynių pyragas, vyšnių pyragėliai, braškių bandelės ir, galiausiai, bananų keksas. Viskas joje tobula: puri ir šiek tiek drėgna tekstūra, apetitą žadinantis kvapas, verčiantis pamiršti pažadus nevalgyti saldumynų. Drąsiai imkitės bananinio keksiuko recepto: su juo net įprasta arbata ar kava bus skanesnė!
Žingsnis 1
Sudėkite bananus į trintuvą, supilkite pieną ir gerai suplakite.
Žingsnis 2
Kiaušinius ir cukrų plakite, kol jie taps balti ir purios putos. Kiaušinių masę sumaišykite su bananų mase ir gerai išmaišykite. Įmaišykite grietinę ir sviestą ir dar kartą išmaišykite. Supilkite miltus ir išminkykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Kepimo indą ištepkite sviestu ir sudėkite į jį tešlą. Kepkite 180 °C temperatūroje 30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoštą keksą supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos