Publikavimo data: 2024-03-29
Vaniliniai keksiukai
"Capcake" angliškai reiškia "pyragas puodelyje". Šis desertas gaminamas iš biskvito tešlos ir beveik visada gausiai puošiamas grietinėlės sūkuriais. Vanilinių keksiukų recepte naudojamas sviesto ir baltymų kremas. Lengvą desertą rekomenduojame puošti kremu su riešutais, cukruotais vaisiais, sultenėmis, glajumi. Keksiukai su įdaru kepami specialiose formelėse - daugkartinio naudojimo metalinėse formelėse su nelimpančia danga arba silikoninėse ir vienkartinėse popierinėse formelėse.
Žingsnis 1
Paruoškite keksiukų tešlą. Paimkite suminkštintą sviestą ir cukrų ir išplakite mikseriu arba plaktuvu. Supilkite vanilinį cukrų ir toliau plakite. Į tešlą po vieną įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Turėtų gautis šviesi, putota masė.
Žingsnis 2
Miltus persijokite su druska ir kepimo milteliais. Pusę miltų mišinio supilkite į pagrindinį mišinį ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną, išmaišykite, tada suberkite likusią miltų mišinio dalį. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite orkaitę ir keksiukų kepimo formas. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių pagal Celsijų. Šaukštu sudėkite tešlą į formeles, po vieną valgomąjį šaukštą į kiekvieną formelę. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Paruoštus kepti leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Paimkite tris kiaušinių baltymus. Jie turi būti atšaldyti. Supilkite cukrų, pastatykite ant garų vonelės ir plakite, kol taps putos. Išimkite dubenį iš vandens vonelės ir toliau plakite grietinėlę, kol ji visiškai atvės. Į baltymų masę nedidelėmis porcijomis sudėkite minkštą sviestą ir plakite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir maistinius dažus. Vėl išmaišykite.
Žingsnis 5
Papuoškite keksiukus kremu. Į konditerinį maišelį įdėkite kremo ir išspauskite jį ant keksiukų gražių kepurėlių forma.
Kategorijos