Publikavimo data: 2024-04-05
Bananų ritinys
Bananų ritinys - tai švelnus ir lengvas desertas, kurį galima gaminti ištisus metus. Europiečiai bananų ritinio receptą pasiskolino iš italų virtuvės. Šis skanėstas ruošiamas labai paprastai ir nereikalauja ypatingų įgūdžių. Bananų ritiniui skirtas biskvitas kepamas orkaitėje. Kremą sudaro grietinėlė ir cukraus pudra. Grietinėlės kremui reikėtų imti ne mažiau kaip 33 % riebumo, o geriausias variantas bus kaimiškas. Įdarui geriausiai tinka prinokę bananai.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius ir suplakite, suberkite cukrų. Supilkite miltus ir išmaišykite. Įberkite druskos. Sumažinkite sodą su actu. Supilkite į tešlą. Gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą ir išlyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepkite biskvitą 25 minutes. Paruoštą biskvitą sudėkite ant rankšluosčio, nuimkite pergamentą. Suvyniokite su rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra. Palikite 2 valgomuosius šaukštus kremo ritiniui papuošti.
Žingsnis 3
Paruoškite vyniotinį. Bananus išilgai supjaustykite juostelėmis. Atsargiai išskleiskite biskvitą. Aptepkite kremu ir uždėkite sluoksnį supjaustytų bananų. Suvyniokite į tvirtą ritinį. Ant viršaus užtepkite likusį kremą. Šokoladą sutarkuokite smulkia tarka ir tolygiai apibarstykite ritinį šokolado drožlėmis. Padėkite desertą į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos