Bananų ritinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Bananų ritinys

Bananų ritinys - tai švelnus ir lengvas desertas, kurį galima gaminti ištisus metus. Europiečiai bananų ritinio receptą pasiskolino iš italų virtuvės. Šis skanėstas ruošiamas labai paprastai ir nereikalauja ypatingų įgūdžių. Bananų ritiniui skirtas biskvitas kepamas orkaitėje. Kremą sudaro grietinėlė ir cukraus pudra. Grietinėlės kremui reikėtų imti ne mažiau kaip 33 % riebumo, o geriausias variantas bus kaimiškas. Įdarui geriausiai tinka prinokę bananai.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
38 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bananų ritinys Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius ir suplakite, suberkite cukrų. Supilkite miltus ir išmaišykite. Įberkite druskos. Sumažinkite sodą su actu. Supilkite į tešlą. Gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą ir išlyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepkite biskvitą 25 minutes. Paruoštą biskvitą sudėkite ant rankšluosčio, nuimkite pergamentą. Suvyniokite su rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.

Žingsnis 2

Bananų ritinys Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra. Palikite 2 valgomuosius šaukštus kremo ritiniui papuošti.

Žingsnis 3

Bananų ritinys Žingsnis 3
Paruoškite vyniotinį. Bananus išilgai supjaustykite juostelėmis. Atsargiai išskleiskite biskvitą. Aptepkite kremu ir uždėkite sluoksnį supjaustytų bananų. Suvyniokite į tvirtą ritinį. Ant viršaus užtepkite likusį kremą. Šokoladą sutarkuokite smulkia tarka ir tolygiai apibarstykite ritinį šokolado drožlėmis. Padėkite desertą į šaldytuvą 1 valandai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos