Bananų rūgpienis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Bananų rūgpienis

Visų mėgstamas kisielius jau seniai tapo Rusijos simboliu. Tai gaivus ir žvalus gėrimas, kuris padės karštą vasaros dieną. Kvasą galima ne tik gerti, bet ir gaminti iš jo šaltus patiekalus, pavyzdžiui, okrošką. Įprastą salyklo pagrindu pagamintą rūgpienį galima pakeisti originaliu gėrimu iš bananų žievelių! Į vandenį, sumaišytą su grietine ir cukrumi, įpilkite žievelių. Gėrimui paruošti prireiks dviejų savaičių, tačiau kartą paragavę, receptą būtinai pakartosite!
Gaminimo laikas
20160 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
47 kcal.
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bananų rūgpienis Žingsnis 1
Nulupkite bananų žievelę. Pažeistas vietas pašalinkite ir išmeskite. Smulkiai supjaustykite žievelę.

Žingsnis 2

Bananų rūgpienis Žingsnis 2
Į stiklainį su verdančiu vandeniu suberkite smulkiai supjaustytą banano žievelę.

Žingsnis 3

Bananų rūgpienis Žingsnis 3
Į stiklainį suberkite rudąjį cukrų.

Žingsnis 4

Bananų rūgpienis Žingsnis 4
Į stiklainį supilkite grietinę ir gerai išmaišykite visus ingredientus.

Žingsnis 5

Bananų rūgpienis Žingsnis 5
Uždenkite stiklainį su ingredientų mišiniu marle. Palikite gėrimą brinkti 14 dienų. Kasdien gėrimą maišykite. Atlikta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos