Publikavimo data: 2024-05-26
Kvasas okroškai namuose
Kaip žinote, ne kiekvienas kisielius tinka okroškai gaminti. Gėrimas neturėtų būti saldus ir pernelyg intensyvaus skonio. Kadangi parduotuvėje pirktas kisielius dažnai neatitinka šių parametrų, siūlome pasigaminti kisielių okroškai namuose. Recepto ingredientų visada rasite namuose. Ruošiant reikės cukraus, duonos, mielių ir vandens. Paprastas skanaus naminio kvaso okroškai receptas!
Žingsnis 1
Į puodą supilkite 3 litrus vandens, suberkite cukrų.
Žingsnis 2
Užvirinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Perkelkite džiūvėsėlius į keptuvę.
Žingsnis 4
Išpilkite pusę puodelio iš keptuvės.
Žingsnis 5
Supilkite mieles į stiklinę.
Žingsnis 6
Kruopščiai išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 7
Į keptuvę supilkite pasaldintą vandenį ir mieles.
Žingsnis 8
Švelniai išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 9
Uždenkite indą švariu virtuviniu rankšluosčiu arba marle ir palikite raugti 10-12 valandų kambario temperatūroje.
Žingsnis 10
Perkoškite girą per smulkų sietelį arba kelis marlės sluoksnius.
Žingsnis 11
Supilkite girą į butelius ar stiklainius ir padėkite į šaldytuvą dar 8-10 valandų.
Žingsnis 12
Kvašas okroškai namuose jau paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos