Publikavimo data: 2024-05-26
Namų gamybos rūgpienis su laipsniu
Kvasas yra tradicinis slavų ir kitų šalių virtuvių gėrimas. Kvaso, kaip gyvai fermentuoto gėrimo, sudėtyje yra minimalus alkoholio kiekis. Pagal technologinius standartus šis kiekis neturi viršyti 1,2 %. Norint pasigaminti naminį rūgpienį su laipsniu, reikės juodos duonos, vandens, cukraus, citrinos rūgšties ir mielių. Pagal mūsų receptą paruoštą naminę girą su laipsniu galima laikyti šaldytuve iki dešimties dienų.
Žingsnis 1
Duoną užpilkite 1,5 litro verdančio vandens. Palikite 2-3 val. brinkti. Tada užpilą perkoškite ir supilkite į stiklainį užpilimui. Duonos riekeles užpilkite dar 1,5 litro vandens. Palikite infuzuoti 1 valandą. Perkoškite užpilą.
Žingsnis 2
Sumaišykite užpilus stiklainyje.
Žingsnis 3
Į skystį suberkite mieles, cukrų ir citrinos rūgštį.
Žingsnis 4
Gerai išmaišykite gėrimą.
Žingsnis 5
Uždenkite stiklainį maistine plėvele ir išneškite į tamsią vietą 24 valandoms rauginti.
Žingsnis 6
Naminis kisielius paruoštas! Gero apetito!
Kategorijos