Namų gamybos rūgpienis su laipsniu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Namų gamybos rūgpienis su laipsniu

Kvasas yra tradicinis slavų ir kitų šalių virtuvių gėrimas. Kvaso, kaip gyvai fermentuoto gėrimo, sudėtyje yra minimalus alkoholio kiekis. Pagal technologinius standartus šis kiekis neturi viršyti 1,2 %. Norint pasigaminti naminį rūgpienį su laipsniu, reikės juodos duonos, vandens, cukraus, citrinos rūgšties ir mielių. Pagal mūsų receptą paruoštą naminę girą su laipsniu galima laikyti šaldytuve iki dešimties dienų.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
48 kcal.
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Namų gamybos rūgpienis su laipsniu Žingsnis 1
Duoną užpilkite 1,5 litro verdančio vandens. Palikite 2-3 val. brinkti. Tada užpilą perkoškite ir supilkite į stiklainį užpilimui. Duonos riekeles užpilkite dar 1,5 litro vandens. Palikite infuzuoti 1 valandą. Perkoškite užpilą.

Žingsnis 2

Namų gamybos rūgpienis su laipsniu Žingsnis 2
Sumaišykite užpilus stiklainyje.

Žingsnis 3

Namų gamybos rūgpienis su laipsniu Žingsnis 3
Į skystį suberkite mieles, cukrų ir citrinos rūgštį.

Žingsnis 4

Namų gamybos rūgpienis su laipsniu Žingsnis 4
Gerai išmaišykite gėrimą.

Žingsnis 5

Namų gamybos rūgpienis su laipsniu Žingsnis 5
Uždenkite stiklainį maistine plėvele ir išneškite į tamsią vietą 24 valandoms rauginti.

Žingsnis 6

Namų gamybos rūgpienis su laipsniu Žingsnis 6
Naminis kisielius paruoštas! Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos