Publikavimo data: 2024-05-26
Naminis kisielius iš sausos misos
Gaivinantis šaltas kisielius - kaip tik tai, ko reikia karštą vasaros dieną! Šį gėrimą žinojo dar mūsų protėviai, o nuo to laiko jo gaminimo technologija nedaug tepasikeitė. Kvasa gelbėjo nuo karščio, padėjo atgauti jėgas po sunkaus darbo ir puikiai derėjo su paprastu krosnyje keptu maistu. Net ir šiandien jis išlieka vienu mėgstamiausių rusų gėrimų. Paruoškite rūgpienį iš sausos misos pagal mūsų receptą. Patikėkite, tai visai nesudėtinga!
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į nedidelį puodą arba keptuvę ir įkaitinkite iki 40-45 laipsnių temperatūros.
Žingsnis 2
Nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite į jį raugintą misą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Dalį misos tirpalo supilkite į nedidelį indą, kad jis greičiau atvėstų ir atvėstų iki kūno temperatūros (36-38 laipsnių Celsijaus). Tada supilkite mieles ir maišykite, kol jos visiškai ištirps.
Žingsnis 4
Supilkite cukrų į švarų trijų litrų talpos stiklainį.
Žingsnis 5
Stiklainyje sumaišykite misos tirpalus su mielėmis ir be jų. Skysčio lygis neturėtų būti maksimalus - palikite vietos putoms. Vėl sumaišykite, uždenkite stiklainį keliais sluoksniais sulankstyta marle, pritvirtinkite gumute arba virvele ir pastatykite šiltai 24 valandoms. Būsimas kisielius neturėtų būti veikiamas saulės spindulių.
Žingsnis 6
Po 24 valandų paragaukite raugo. Jei jis nepakankamai fermentuotas, palikite jį šiltoje vietoje dar kelioms valandoms. Jei fermentacija sėkminga, perkoškite rūgpienį per švarią marlę.
Žingsnis 7
Perkoštą girą supilkite į stiklainį, uždarykite dangteliu ir dar 3-5 valandas palaikykite šaldytuve. Po to jis bus visiškai paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos