Publikavimo data: 2024-04-17
Bananų zefyras
Bananiniai zefyrai ruošiami namuose pagal receptą su agaru. Oro spalvos skanėstas būna labai švelnus ir neįtikėtinai skanus. Bananų zefyras gaminamas iš prinokusių egzotiško augalo vaisių. Iš jų lengva paruošti tyrę. Taip pat prinokę bananai zefyrui perduos sodrų skonį, prieš kurį bus neįmanoma atsispirti. Cukrų recepte galima pakeisti fruktoze arba stevija. Rinkitės agarą-agarą, kurio želė efektas ne mažesnis kaip 1000, kitaip zefyrai tinkamai nesukietės.
Žingsnis 1
Atskieskite agarą vandeniu ir palikite išbrinkti.
Žingsnis 2
Paruoškite bananų tyrę. Nuluptus bananus užpilkite 150 g cukraus ir sutrinkite šakute arba trintuvu. Trintus bananus sudėkite į puodą. Uždėkite mišinį ant ugnies, užvirkite ir nuolat maišydami virkite 3-4 minutes. Gautą masę pertrinkite per sietelį, palikite atvėsti. Atvėsinkite šaldiklyje 7-10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Ant ugnies užkaiskite vandenį ir agarą, užvirinkite. Supilkite 210 g cukraus ir išmaišykite. Nuolat maišydami virkite 5 minutes. Sirupas turi būti tirštas. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 4
Paruoškite zefyrų mišinį. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Dideliame dubenyje vidutiniu greičiu mikseriu iki purumo suplakite kiaušinio baltymą ir sutrintą bananą.
Žingsnis 5
Paruoškite zefyrus. Į tirštą bananų masę plona srovele supilkite sirupą ir 2 min. maišykite dideliu greičiu. Mišiniu pripildykite konditerinį maišelį ir vamzdeliu ant pergamentu išklotos plokščios lėkštės sudėkite zefyrų puseles. Palikite kambario temperatūroje sustingti 24 valandoms. Tada pabarstykite puseles cukraus pudra ir sujungkite po 2, jos gerai sulips.
Kategorijos