Bananų želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Bananų želė

Kas ir kada išrado tokį nuostabų desertą kaip želė, vis dar yra neišspręsta paslaptis. Žinoma, kad Europa apie želė sužinojo maždaug prieš 500 metų. Įprasta želė gaminti iš šaldytų ir šviežių vaisių ir uogų. Į juos dedama želatinos. Želatinos pagrindu paruošta želė palankiai veikia žmogaus organizmą. Ji stiprina raumenis, teigiamai veikia nervų sistemą, yra naudinga nagams ir plaukams.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
302 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Bananų želė Žingsnis 1
Į katilą sudėkite sutrintą bananą, supilkite citrinos sultis ir sviestą. Gerai išmaišykite ir pašildykite. Sudėkite želatiną ir užvirinkite. Suberkite cukrų. Nepamirškite nuolat maišyti.

Žingsnis 2

Bananų želė Žingsnis 2
Supilkite mišinį į formeles ir dėkite į šaldiklį. Prieš patiekiant želė maždaug valandai įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, želė desertai, įspūdingas receptas, egzotika, paprastas, popietės užkandis, vynuogių sezonas, želė, be įprastų alergenų, receptų knyga, želė su uogomis

Kategorijos