Publikavimo data: 2024-06-24
Banoffee
XX a. Anglijoje buvo išrastas subtiliausio deserto receptas. Jis buvo pavadintas "banoffee" nuo dviejų angliškų žodžių "banana and toffee" junginio, kuris išvertus reiškia "bananas ir ir irisas". Butterscotch reiškia įdaro sluoksnį, pagamintą iš karamelės, tačiau šiame recepte ji pakeista virintu sutirštintu pienu. Deserto sieneles ir dugną atstoja tešla, pagaminta iš sausainių trupinių ir sūdytų šiaudų. Banoffee dugnas ištepamas kondensuotu pienu, tada išdėliojami bananai. Viršus padengiamas grietinėlės, varškės ir cukraus pudros kremu!
Žingsnis 1
Sudėkite sausainius ir šiaudelius į maišytuvą. Sumalkite juos iki smulkių trupinių.
Žingsnis 2
Sausainių trupinius ir šiaudelius supilkite į gilų dubenį. Ištirpinkite sviestą ir su trupučiu verdančio vandens supilkite į trupinius. Gerai išmaišykite. Iš trupinių turi gautis drėgna tešla.
Žingsnis 3
Kaip pagrindą naudokite pergamentą arba specialų kilimėlį. Paimkite formą ir drėgnu skudurėliu nuvalykite jos vidų. Į formą suberkite trupinius ir šaukštu paskirstykite tešlą ant dugno ir šonų. Optimalus šonų storis - apie 0,5 cm. Masę sutankinkite ir suformuokite tolygią formą. Tai galite padaryti naudodami stiklinę keptuvę. Dėkite banoffee pagrindą į šaldytuvą 20 minučių.
Žingsnis 4
Ant pjaustymo lentelės supjaustykite bananą griežinėliais.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje paruoškite desertinį kremą. Sumaišykite varškę, cukraus pudrą ir cukrų. Tai taip pat galima padaryti mikseriu.
Žingsnis 6
Išimkite pagrindą iš šaldytuvo. Ant dugno užtepkite sluoksnį virto sutirštinto pieno. Ant viršaus uždėkite 2 sluoksnius bananų griežinėlių.
Žingsnis 7
Ant viršaus užtepkite iš grietinėlės, varškės ir cukraus pudros pagaminto banoffee kremo.
Žingsnis 8
Išimkite suskilusią formą ir patiekite banoffee į stalą! Atlikta!
Kategorijos