Banoffee pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Banoffee

XX a. Anglijoje buvo išrastas subtiliausio deserto receptas. Jis buvo pavadintas "banoffee" nuo dviejų angliškų žodžių "banana and toffee" junginio, kuris išvertus reiškia "bananas ir ir irisas". Butterscotch reiškia įdaro sluoksnį, pagamintą iš karamelės, tačiau šiame recepte ji pakeista virintu sutirštintu pienu. Deserto sieneles ir dugną atstoja tešla, pagaminta iš sausainių trupinių ir sūdytų šiaudų. Banoffee dugnas ištepamas kondensuotu pienu, tada išdėliojami bananai. Viršus padengiamas grietinėlės, varškės ir cukraus pudros kremu!
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
273 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Banoffee Žingsnis 1
Sudėkite sausainius ir šiaudelius į maišytuvą. Sumalkite juos iki smulkių trupinių.

Žingsnis 2

Banoffee Žingsnis 2
Sausainių trupinius ir šiaudelius supilkite į gilų dubenį. Ištirpinkite sviestą ir su trupučiu verdančio vandens supilkite į trupinius. Gerai išmaišykite. Iš trupinių turi gautis drėgna tešla.

Žingsnis 3

Banoffee Žingsnis 3
Kaip pagrindą naudokite pergamentą arba specialų kilimėlį. Paimkite formą ir drėgnu skudurėliu nuvalykite jos vidų. Į formą suberkite trupinius ir šaukštu paskirstykite tešlą ant dugno ir šonų. Optimalus šonų storis - apie 0,5 cm. Masę sutankinkite ir suformuokite tolygią formą. Tai galite padaryti naudodami stiklinę keptuvę. Dėkite banoffee pagrindą į šaldytuvą 20 minučių.

Žingsnis 4

Banoffee Žingsnis 4
Ant pjaustymo lentelės supjaustykite bananą griežinėliais.

Žingsnis 5

Banoffee Žingsnis 5
Giliame dubenyje paruoškite desertinį kremą. Sumaišykite varškę, cukraus pudrą ir cukrų. Tai taip pat galima padaryti mikseriu.

Žingsnis 6

Banoffee Žingsnis 6
Išimkite pagrindą iš šaldytuvo. Ant dugno užtepkite sluoksnį virto sutirštinto pieno. Ant viršaus uždėkite 2 sluoksnius bananų griežinėlių.

Žingsnis 7

Banoffee Žingsnis 7
Ant viršaus užtepkite iš grietinėlės, varškės ir cukraus pudros pagaminto banoffee kremo.

Žingsnis 8

Banoffee Žingsnis 8
Išimkite suskilusią formą ir patiekite banoffee į stalą! Atlikta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos