Publikavimo data: 2024-03-28
Barščiai stiklainyje
Kas pirmiausia ateina į galvą, kai norisi sriubos? Barščiai! O jei norite barščių žiemą? Tai kodėl gi nepasiruošus jo žiemai iš anksto? Šiame recepte pagrindine mėsa laikome jautieną, tačiau ne visi ją mėgsta sriubose. Jei mėgstate švelnią mėsą, drąsiai imkite kiaulieną arba vištieną. Geriau imti mėsą su kaulu, kad sultinys būtų sodresnis.
Žingsnis 1
Pastatykite puodą ant silpnos ugnies, supilkite į jį vandenį ir sudėkite jautieną. Įdėkite lauro lapą, druskos ir pipirų. Vandeniui pradėjus virti, reguliuokite liepsną, kad vanduo šiek tiek kunkuliuotų, ir virkite po pusiau uždengtu dangčiu 50 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves plonomis juostelėmis arba sutarkuokite jas stambia tarka. Pakepinkite svogūnus ir morkas, kol pusiau apkeps, tada sudėkite bulves ir česnakus, sumažinkite ugnį ir laikykite po uždaru dangčiu, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Perkelkite keptas daržoves į kitą indą. Paimkite keptuvę su burokėliais, supilkite į ją cukrų ir actą. Kepkite porą minučių, maišydami. Tuomet grąžinkite paskaninimą į keptuvę ir viską išmaišykite.
Žingsnis 4
Išimkite jautieną ir supjaustykite ją griežinėliais, kaulą galima išimti.
Žingsnis 5
Sudėkite mėsą į pasyvą, sudėkite ruošinį į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir uždarykite sterilizuotais dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite pledu arba rankšluosčiu, kol jie visiškai atvės.
Kategorijos