Publikavimo data: 2024-01-04
Adžika be pomidorų pastos receptas
Adžika - tai aštrus gruziniškas prieskonis, naudojamas visame pasaulyje. Šį patiekalą paruošti gana paprasta, tereikia paruošti visus ingredientus ir sumaišyti juos į vientisą masę. Egzistuoja šimtai adžikos gaminimo variantų. Kiekvienas žmogus gali pakoreguoti receptą ir pasigaminti unikalų patiekalą, tiesiog pakeisdamas kai kuriuos ingredientus. Kai kuriuos žmones glumina tai, kad šis prieskonis turi nemažai aštrumo, todėl buvo sugalvotas receptas, kuriame naudojamos paprikos. Ajika su paprikomis, pomidorais ir česnakais tiks tiems, kurie nemėgsta aštrumo, bet mėgsta aštrius ir kvapnius patiekalus.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite pomidorus ir paprikas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnaką. Paruoškite švarius ir sausus stiklainius su dangteliais. Įkaitinkite orkaitę iki 100-120 ⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Pirmiausia sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Dėkite stiklainius ir dangtelius į įkaitintą orkaitę, neuždengę stiklainių dangteliais. 0,5 litro talpos stiklainiai sterilizuojami 10 minučių, o litriniai - 15 minučių. Užsirašykite laiką, o kai stiklainiai bus pašildyti, išjunkite kaitinimą ir palikite visą turinį orkaitėje, kol jis visiškai atvės. 1,5-2 val. iki konservavimo sterilizuokite stiklainius.
Žingsnis 3
Česnaką supjaustykite 1-1,5 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 4
Iš paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas, tada jas supjaustykite stambiais 2-4 mm storio gabalėliais.
Žingsnis 5
Pašalinkite pomidorų kotelius ir supjaustykite juos 2 cm griežinėliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite puodą be aliejaus, sudėkite pomidorus ir užvirinkite.
Žingsnis 7
Į pomidorus suberkite česnaką ir išmaišykite.
Žingsnis 8
Įpilkite cukraus ir acto.
Žingsnis 9
Į daržoves suberkite pipirus ir viską gerai išmaišykite. Kepdami nepamirškite maišyti, kad nesuliptų. Virkite 20 minučių.
Žingsnis 10
Po 20 minučių įberkite druskos, krienų pastos ir išmaišykite. Virkite dar 5-10 minučių.
Žingsnis 11
Kai daržovės suminkštės, perkelkite jas į maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 12
Iš orkaitės išimkite stiklainius su dangteliais ir sudėkite į juos adžiką. Stipriai uždarykite stiklainius dangteliais. Karštą adžiką suvyniokite į šiltą daiktą ir palikite 24 valandoms. Padažą laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje. Neleiskite, kad jis būtų veikiamas saulės spindulių. Gero apetito.
Kategorijos