Publikavimo data: 2024-01-04
Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas
Aštrus pomidorų ir pipirų padažas, kurį daugelis žmonių ruošia žiemai, paprastai vadinamas ajika. Adžika yra gruzinų kulinarinis išradimas, vėliau išpopuliarėjęs daugelyje šalių. Pagrindiniai tikrosios adžikos sudėties ingredientai yra aštrieji pipirai, druska ir sausos žolelės. Vėliau imta naudoti papildomus ingredientus, tokius kaip saldieji pipirai, pomidorai, imbieras, cukrus ir actas. Šio prieskonio galiojimo laikas - ne mažiau kaip 12 mėnesių. Dėkite jo į pagrindinius patiekalus, salotas arba kaip atskirą produktą - jis suteikia patiekalams ypatingą skonį ir intensyvų aromatą.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite papriką, aitriąją papriką ir petražoles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnaką ir imbierą. Paruoškite švarius ir sausus stiklinius indus su dangteliais. Įkaitinkite orkaitę iki 100-120 ⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Pirmiausia sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Dėkite stiklainius ir dangtelius į įkaitintą orkaitę, neuždengę stiklainių dangteliais. 0,5 l talpos stiklainius sterilizuokite 10 minučių, alitrinius - 15 minučių. Užsirašykite laiką, o jiems sušilus, išjunkite kaitinimą ir palikite visą turinį orkaitėje, kol visiškai atvės. 1,5-2 val. prieš konservavimo procesą stiklainius sterilizuokite.
Žingsnis 3
Česnaką, aitriąją papriką ir imbierą supjaustykite 1,5-2 mm griežinėliais.
Žingsnis 4
Paprikas perpjaukite per pusę, išmeskite sėklas ir supjaustykite vienodais, vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite storadugnę keptuvę su šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite česnaką.
Žingsnis 6
Sudėkite aitriąsias paprikas prie česnakų ir kepkite 2-3 minutes, kol česnakai taps auksiniai.
Žingsnis 7
Sudėkite paprikas, cukrų, actą ir prieskonius.
Žingsnis 8
Visus ingredientus troškinkite 15-25 minutes. Retkarčiais pamaišykite, kad nesuliptų.
Žingsnis 9
Tuo tarpu smulkiai sukapokite žoleles. Į troškinio vidurį sudėkite jas į daržoves ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 10
Kai daržovės suminkštės, perkelkite jas į maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės.Kaip smulkintuvą galite naudoti panardinamąjį maišytuvą arba virtuvinį kombainą.
Žingsnis 11
Iš orkaitės išimkite stiklainius su dangteliais ir sudėkite į juos adžiką. Stipriai uždarykite stiklainius dangteliais. Karštą adžiką suvyniokite į šiltą daiktą ir palikite 24 valandoms. Padažą laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje. Neleiskite, kad jis būtų veikiamas saulės spindulių. Gero apetito.
Kategorijos