Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-04

Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas

Aštrus pomidorų ir pipirų padažas, kurį daugelis žmonių ruošia žiemai, paprastai vadinamas ajika. Adžika yra gruzinų kulinarinis išradimas, vėliau išpopuliarėjęs daugelyje šalių. Pagrindiniai tikrosios adžikos sudėties ingredientai yra aštrieji pipirai, druska ir sausos žolelės. Vėliau imta naudoti papildomus ingredientus, tokius kaip saldieji pipirai, pomidorai, imbieras, cukrus ir actas. Šio prieskonio galiojimo laikas - ne mažiau kaip 12 mėnesių. Dėkite jo į pagrindinius patiekalus, salotas arba kaip atskirą produktą - jis suteikia patiekalams ypatingą skonį ir intensyvų aromatą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 3.77/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite papriką, aitriąją papriką ir petražoles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnaką ir imbierą. Paruoškite švarius ir sausus stiklinius indus su dangteliais. Įkaitinkite orkaitę iki 100-120 ⁰C temperatūros.

Žingsnis 2

Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas Žingsnis 2
Pirmiausia sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Dėkite stiklainius ir dangtelius į įkaitintą orkaitę, neuždengę stiklainių dangteliais. 0,5 l talpos stiklainius sterilizuokite 10 minučių, alitrinius - 15 minučių. Užsirašykite laiką, o jiems sušilus, išjunkite kaitinimą ir palikite visą turinį orkaitėje, kol visiškai atvės. 1,5-2 val. prieš konservavimo procesą stiklainius sterilizuokite.

Žingsnis 3

Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas Žingsnis 3
Česnaką, aitriąją papriką ir imbierą supjaustykite 1,5-2 mm griežinėliais.

Žingsnis 4

Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas Žingsnis 4
Paprikas perpjaukite per pusę, išmeskite sėklas ir supjaustykite vienodais, vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 5

Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas Žingsnis 5
Įkaitinkite storadugnę keptuvę su šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite česnaką.

Žingsnis 6

Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas Žingsnis 6
Sudėkite aitriąsias paprikas prie česnakų ir kepkite 2-3 minutes, kol česnakai taps auksiniai.

Žingsnis 7

Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas Žingsnis 7
Sudėkite paprikas, cukrų, actą ir prieskonius.

Žingsnis 8

Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas Žingsnis 8
Visus ingredientus troškinkite 15-25 minutes. Retkarčiais pamaišykite, kad nesuliptų.

Žingsnis 9

Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas Žingsnis 9
Tuo tarpu smulkiai sukapokite žoleles. Į troškinio vidurį sudėkite jas į daržoves ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 10

Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas Žingsnis 10
Kai daržovės suminkštės, perkelkite jas į maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės.Kaip smulkintuvą galite naudoti panardinamąjį maišytuvą arba virtuvinį kombainą.

Žingsnis 11

Ajika su imbieru ir maišytomis paprikomis receptas Žingsnis 11
Iš orkaitės išimkite stiklainius su dangteliais ir sudėkite į juos adžiką. Stipriai uždarykite stiklainius dangteliais. Karštą adžiką suvyniokite į šiltą daiktą ir palikite 24 valandoms. Padažą laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje. Neleiskite, kad jis būtų veikiamas saulės spindulių. Gero apetito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos