Publikavimo data: 2024-01-04
Cukinijų ir morkų adžika receptas
Adžika yra vienas aštriausių prieskonių, pripažintų visame pasaulyje. Pirmieji jį pradėjo naudoti gruzinai, tačiau po kurio laiko jis tapo mėgstamu visų kitų tautų receptų ingredientu. Adžika iš cukinijų ir morkų yra viena iš šimtų šio patiekalo, pasižyminčio labai subtiliu ir maloniu skoniu, variacijų. Toks gruziniško prieskonio variantas bus pagal skonį tiems, kurie nemėgsta aštrių dalykų, nes jame nenaudojami aštrūs pipirai. Pagal šį receptą paruošta adžika jūsų patiekalams suteiks pikantiško skonio ir aromato.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite pomidorus, cukinijas, morkas ir paprikas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite morkas ir česnakus. Paruoškite švarius ir sausus stiklinius stiklainius su dangteliais. Įkaitinkite orkaitę iki 100-120 ⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Pirmiausia sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Dėkite stiklainius ir dangtelius į įkaitintą orkaitę, neuždengę stiklainių dangteliais. 0,5 l talpos stiklainius sterilizuokite 10 minučių, alitrinius - 15 minučių. Užsirašykite laiką, o jiems sušilus, išjunkite kaitinimą ir palikite visą turinį orkaitėje, kol visiškai atvės. 1,5-2 val. prieš konservavimo procesą stiklainius sterilizuokite.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite dideliais 1,5 cm griežinėliais.
Žingsnis 4
Pašalinkite pomidorų kotelius ir supjaustykite juos 2 cm griežinėliais.
Žingsnis 5
Cukinijas supjaustykite dideliais 2,5-3 cm griežinėliais.Rinkitės nedideles cukinijas su plona odele ir mažomis sėklomis, tada jų nereikės lupti.
Žingsnis 6
Pašalinkite paprikos kotelį ir sėklas ir supjaustykite 3-5 mm plonais griežinėliais.
Žingsnis 7
Įkaitinkite storadugnę keptuvę su šiek tiek augalinio aliejaus ir išdėliokite pomidorus.
Žingsnis 8
Į pomidorus sudėkite morkas, cukinijas ir paprikas.
Žingsnis 9
Įberkite druskos, cukraus, pipirų, acto ir smulkiai supjaustyto česnako. Nuolat maišydami virkite visus ingredientus 25 minutes.
Žingsnis 10
Perkelkite daržoves į maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 11
Iš orkaitės išimkite stiklainius su dangteliais ir sudėkite į juos adžiką. Stipriai uždarykite stiklainius dangteliais. Karštą adžiką suvyniokite į šiltą daiktą ir palikite 24 valandoms. Padažą laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje. Neleiskite, kad jis būtų veikiamas saulės spindulių. Gero apetito.
Kategorijos