Publikavimo data: 2024-01-04
Adžika be paprikų receptas
Adžika yra vienas aštriausių prieskonių, pripažintų visame pasaulyje. Pirmieji jį pradėjo naudoti gruzinai, tačiau po kurio laiko adžika tapo mėgstamu visų kitų tautų receptų ingredientu. Adžika be paprikų yra viena iš šimtų šio patiekalo, kuris garsėja savo aštrumu, variacijų. Vietoj paprikų naudojamos aitriosios paprikos ir česnakai. Jei norite sumažinti aštrumą, prieš pjaustydami paprikas pašalinkite sėklas. Pagal šį receptą paruošta adžika suteiks patiekalams aštraus skonio ir aromato.
Žingsnis 1
Pomidorus ir aitriąsias paprikas kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnakus nuo lukštų. Paruoškite prieskonius, obuolių actą ir smulkintas petražoles. Įkaitinkite orkaitę iki 100-120 ⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Dėkite stiklainius ir dangtelius į orkaitę neuždengę stiklainių dangteliais. 0,5 l talpos stiklainius sterilizuokite 10 minučių, o litrinius - 15 minučių. Užsirašykite laiką, o kai stiklainiai įkaista, išjunkite kaitinimą ir palikite visą turinį orkaitėje, kol jis visiškai atvės. 1,5-2 val. prieš konservavimo procesą stiklainius sterilizuokite.
Žingsnis 3
Susmulkinkite česnaką ir supjaustykite aitriąją papriką 1-1,5 mm griežinėliais.Jei norite sumažinti būsimos ajika aštrumą, perpjaukite aitriąją papriką per pusę ir išimkite sėklas, nes nuo jų priklauso produkto aštrumas.
Žingsnis 4
Pašalinkite pomidorų kotelius ir supjaustykite juos vidutinio dydžio 1,5-2 cm gabalėliais.
Žingsnis 5
Paimkite samtelį, uždėkite jį ant viryklės ir sudėkite pomidorus.
Žingsnis 6
Į pomidorus suberkite visus paruoštus ingredientus.
Žingsnis 7
Mišinį užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 8
Kai visi ingredientai bus minkšti, perkelkite mišinį į maišytuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
Žingsnis 9
Išimkite stiklainius ir dangtelius iš orkaitės ir perkelkite į juos adžiką. Stipriai uždarykite stiklainius dangteliais. Karštą ajika suvyniokite į ką nors šilto ir palikite 24 valandoms. Padažą laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje. Neleiskite jam patekti į saulės spindulius. Gero apetito.
Kategorijos