Publikavimo data: 2024-06-22
Basmati ryžiai su daržovėmis ir ešeriais
Basmati ryžiai - tai ryžių rūšis, kuriai būdingi ilgesni ir smulkesni grūdai. Basmati ryžiai yra rudos ir baltos spalvos. Rudieji basmati ryžiai yra neapdoroti viso grūdo ryžiai, kuriuose gausu magnio, cinko, fosforo ir vitaminų. Basmati ryžiai garsėja subtiliu riešutų ir gėlių skoniu bei lengva tekstūra. Basmati ryžiai ypač tinka garnyrams ir plovams gaminti, taip pat tinka pudingams gaminti. Ryžių ir daržovių derinys laikomas labai sveiku organizmui dėl didelio skaidulų kiekio.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. 2:1 santykiu supilkite vandenį į ryžius. Šiek tiek pasūdykite vandenį. Užvirkite, tada sumažinkite viryklės kaitrą ir virkite, kol vanduo išvirs. Tokiu būdu išvirti ryžiai bus trapūs.
Žingsnis 2
Papriką supjaustykite mažais kubeliais. Morkas taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Įtrinkite jūros ešerio skerdeną druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 4
Paruoškite kepimo indą. Ištepkite jį augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite virtus ryžius. Sudėkite supjaustytas paprikas ir morkas. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Ant daržovių ir ryžių sudėkite ešerius. Pašaukite patiekalą į orkaitę ir kepkite trisdešimt penkias minutes dviejų šimtų laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 6
Paruoštas aromatingas ešerys su lengvu basmati ryžių ir daržovių garnyru.
Žingsnis 7
Medine mentele perkelkite dalį ryžių ir daržovių į lėkštę, tada ant garnyro uždėkite ešerio skerdeną.
Kategorijos