Publikavimo data: 2024-04-05
Beformis ritinys
Ar žinojote, kad ekspertai iki šiol neišsiaiškino, kaip atsirado žodis "meringue"? Kai kurie mano, kad jis kilęs iš Šveicarijos miesto Meiringeno. Teigiama, kad būtent ten buvo išrastas desertas iš keptų plaktų baltymų su cukrumi. Beje, receptą sugalvojo italų virėjas. Vėliau jis buvo patobulintas ir buvo sukurtas planas, kaip kepti bezė suktinuką orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite meringą. Kiaušinių baltymus sudėkite į maišytuvo dubenį. Iš pradžių plakite juos mikseriu nedideliu greičiu, paskui pamažu didinkite greitį. Palaipsniui įmaišykite cukrų, kai baltymuose susidarys vienodo dydžio burbuliukai. Toliau plakite ir supilkite citrinų sultis. Toliau plakite, kol bezė taps standi. Supilkite kukurūzų krakmolą ir kruopščiai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir paskleiskite ant jos ne storesnį kaip 1,5 cm storio baltymų sluoksnį. Dėkite į iki 150 ℃ įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 2
Kol meringa kepa, paruoškite įdarą. Avietes suberkite į sunkiu dugnu puodą. Pabarstykite jas cukrumi ir pastatykite ant silpnos ugnies. Užvirinkite. Į atskirą nedidelį indą supilkite krakmolą, užpilkite jį 1 valgomuoju šaukštu vandens ir gerai išmaišykite, kol ištirps. Šį mišinį supilkite į avietes ir maišykite, kol sutirštės. Leiskite beardinių ritinėlių įdarui atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Suplakite grietinėlę. Į maišytuvo dubenį sudėkite maskarponę, šaltą grietinėlę ir cukraus pudrą. Plakite vidutiniu greičiu, kol sutirštės.
Žingsnis 4
Surinkite meringue ritinį. Kremu aptepkite meringue ritinio paviršių. Ant viršaus dėkite aviečių įdarą. Suvyniokite vyniotinį.
Kategorijos