Spalvotos meringos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Spalvotos meringos

Spalvotos meringos - skanus ir visai ne banalus desertas. Viena iš jo kilmės versijų - XVII a. François Massialo receptų knygoje pateiktas patiekalo pavadinimas. Tuo metu desertas buvo prieinamas tik kilmingiems asmenims. Tačiau kuo prieinamesni tapo produktai, tuo greičiau receptas paplito po visą pasaulį. Šiais laikais įvairiaspalvę bezė paruošti labai paprasta, o svarbiausia - greitai.
Gaminimo laikas
270 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
65 g
Alergenai: Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Spalvotos meringos Žingsnis 1
Kiaušinių baltymus suplakite su lašeliu citrinos sulčių. Iš pradžių plakite nedideliu greičiu. Tada palaipsniui didinkite greitį. Dideliu greičiu 20-30 sekundžių intervalais po šaukštelį berkite cukraus pudrą. Įdėję cukraus pudros, plakite grietinėlę dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Spalvotos meringos Žingsnis 2
Išplaktus baltymus švariame dubenyje padalykite į kelias dalis ir į kiekvieną įpilkite norimos spalvos dažų.

Žingsnis 3

Spalvotos meringos Žingsnis 3
Šaukštu arba konditeriniu maišeliu pilkite meringą ant kepimo skardos. Kepkite 70 ℃ temperatūroje 2-3 valandas. Palikite atvėsti orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos