Publikavimo data: 2024-04-01
Spalvotos meringos
Spalvotos meringos - skanus ir visai ne banalus desertas. Viena iš jo kilmės versijų - XVII a. François Massialo receptų knygoje pateiktas patiekalo pavadinimas. Tuo metu desertas buvo prieinamas tik kilmingiems asmenims. Tačiau kuo prieinamesni tapo produktai, tuo greičiau receptas paplito po visą pasaulį. Šiais laikais įvairiaspalvę bezė paruošti labai paprasta, o svarbiausia - greitai.
Žingsnis 1
Kiaušinių baltymus suplakite su lašeliu citrinos sulčių. Iš pradžių plakite nedideliu greičiu. Tada palaipsniui didinkite greitį. Dideliu greičiu 20-30 sekundžių intervalais po šaukštelį berkite cukraus pudrą. Įdėję cukraus pudros, plakite grietinėlę dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Išplaktus baltymus švariame dubenyje padalykite į kelias dalis ir į kiekvieną įpilkite norimos spalvos dažų.
Žingsnis 3
Šaukštu arba konditeriniu maišeliu pilkite meringą ant kepimo skardos. Kepkite 70 ℃ temperatūroje 2-3 valandas. Palikite atvėsti orkaitėje.
Kategorijos