Klasikinė meringė receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-03

Klasikinė meringė receptas

Meringa - tai klasikinis kepinys, kilęs iš gražiosios Prancūzijos, kurį sudaro kiaušinių baltymai ir cukrus. Šis desertas - tarsi nepakartojamas švelnus ir saldus prancūziškas bučinys.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
43 g
Alergenai: Kiaušiniai
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė meringė receptas Žingsnis 1
Išspauskite citrinos sulčių. Įjunkite orkaitę į 100⁰C temperatūrą.

Žingsnis 2

Klasikinė meringė receptas Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių.Svarbu, kad į baltymus nepatektų net ir nedidelis trynių kiekis.

Žingsnis 3

Klasikinė meringė receptas Žingsnis 3
Išplakite baltymus iki standžių viršūnių, supilkite citrinos sultis ir dar kartą išplakite.Pradėkite maišyti nedideliu greičiu ir palaipsniui jį didinkite. Kiaušinius geriau naudoti 3 dienas šviežius ar šviežesnius. Geriau naudoti stiklinį dubenį ir prieš tai jį atšaldyti.

Žingsnis 4

Klasikinė meringė receptas Žingsnis 4
Kepimo skardos dugną išklokite kepimo pergamentu. Porcijomis paskirstykite baltymų mišinį. Dėkite į įkaitintą orkaitę 60 minučių. Jei atidarysite orkaitę, kol skanėstas kepa, jo paviršius sutrūkinės.

Žingsnis 5

Klasikinė meringė receptas Žingsnis 5
Meringue puikiai tinka patiekti su šviežiomis uogomis, uogiene ar šokolado sirupu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos