Publikavimo data: 2024-01-03
Klasikinė meringė receptas
Meringa - tai klasikinis kepinys, kilęs iš gražiosios Prancūzijos, kurį sudaro kiaušinių baltymai ir cukrus. Šis desertas - tarsi nepakartojamas švelnus ir saldus prancūziškas bučinys.
Žingsnis 1
Išspauskite citrinos sulčių. Įjunkite orkaitę į 100⁰C temperatūrą.
Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių.Svarbu, kad į baltymus nepatektų net ir nedidelis trynių kiekis.
Žingsnis 3
Išplakite baltymus iki standžių viršūnių, supilkite citrinos sultis ir dar kartą išplakite.Pradėkite maišyti nedideliu greičiu ir palaipsniui jį didinkite. Kiaušinius geriau naudoti 3 dienas šviežius ar šviežesnius. Geriau naudoti stiklinį dubenį ir prieš tai jį atšaldyti.
Žingsnis 4
Kepimo skardos dugną išklokite kepimo pergamentu. Porcijomis paskirstykite baltymų mišinį. Dėkite į įkaitintą orkaitę 60 minučių. Jei atidarysite orkaitę, kol skanėstas kepa, jo paviršius sutrūkinės.
Žingsnis 5
Meringue puikiai tinka patiekti su šviežiomis uogomis, uogiene ar šokolado sirupu.
Kategorijos