Meringa su kakava receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-03

Meringa su kakava receptas

Beza su kakava - tai klasikinio prancūziško pyrago, pagaminto iš kiaušinių baltymų, kakavos ir cukraus, atmaina. Šis desertas primena prancūzišką bučinį su kakavos skoniu.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
34 g
Alergenai: Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.36/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Meringa su kakava receptas Žingsnis 1
Įjunkite orkaitę iki 100⁰C temperatūros. Paruoškite ingredientus Išspauskite citrinos sultis.

Žingsnis 2

Meringa su kakava receptas Žingsnis 2
Sudaužę kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų.Neleiskite, kad į baltymus patektų bent maža trynio dalis.

Žingsnis 3

Meringa su kakava receptas Žingsnis 3
Baltymus plakite maišytuvu. Turėtų susidaryti aštrios viršūnės. Tada supilkite citrinos sultis ir vėl plakite.Naudokite atšaldytą stiklinį dubenį. Imkite trijų dienų senumo kiaušinius. Plakite mažiausiu greičiu ir palaipsniui didinkite greitį iki didžiausio.

Žingsnis 4

Meringa su kakava receptas Žingsnis 4
Toliau plakite ir dalimis į baltymus suberkite cukrų. Švelniai įmaišykite kakavą, taip pat nenustodami plakti, naudodami cukraus pudrą.

Žingsnis 5

Meringa su kakava receptas Žingsnis 5
Paruoškite kepimo skardą, išklodami ją kepimo pergamentu. Paskirstykite baltymų mišinį ir kepkite valandą 100⁰C temperatūroje. Dar pusvalandį palikite bemielę atvėsti atidarytomis orkaitės durelėmis. Dėl temperatūrų skirtumo bemielė gali sutrūkinėti, todėl kepdami neatidarykite orkaitės durelių. Jei viskas atlikta teisingai, meringė lengvai atsiplėš nuo pergamento.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos