Publikavimo data: 2024-01-03
Meringa su kakava receptas
Beza su kakava - tai klasikinio prancūziško pyrago, pagaminto iš kiaušinių baltymų, kakavos ir cukraus, atmaina. Šis desertas primena prancūzišką bučinį su kakavos skoniu.
Žingsnis 1
Įjunkite orkaitę iki 100⁰C temperatūros. Paruoškite ingredientus Išspauskite citrinos sultis.
Žingsnis 2
Sudaužę kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų.Neleiskite, kad į baltymus patektų bent maža trynio dalis.
Žingsnis 3
Baltymus plakite maišytuvu. Turėtų susidaryti aštrios viršūnės. Tada supilkite citrinos sultis ir vėl plakite.Naudokite atšaldytą stiklinį dubenį. Imkite trijų dienų senumo kiaušinius. Plakite mažiausiu greičiu ir palaipsniui didinkite greitį iki didžiausio.
Žingsnis 4
Toliau plakite ir dalimis į baltymus suberkite cukrų. Švelniai įmaišykite kakavą, taip pat nenustodami plakti, naudodami cukraus pudrą.
Žingsnis 5
Paruoškite kepimo skardą, išklodami ją kepimo pergamentu. Paskirstykite baltymų mišinį ir kepkite valandą 100⁰C temperatūroje. Dar pusvalandį palikite bemielę atvėsti atidarytomis orkaitės durelėmis. Dėl temperatūrų skirtumo bemielė gali sutrūkinėti, todėl kepdami neatidarykite orkaitės durelių. Jei viskas atlikta teisingai, meringė lengvai atsiplėš nuo pergamento.
Kategorijos