Publikavimo data: 2024-06-09
Beliašai su malta jautiena ir svogūnais
Beliašai - tai mielinės tešlos paplotėliai su mėsos įdaru, paprastai su nedidele skylute viršuje. Šis patiekalas kilęs iš totorių ir baškirų virtuvės, tačiau jau seniai mėgstamas buvusios SSRS šalyse. Jautienos beliašai būna labai skanūs, orui laidūs ir kartu traškūs.
Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, įmuškite su druska ir cukrumi išplaktą kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir išmaišykite. Tada į tešlą supilkite ištirpintą margariną ir užminkykite tirštą tešlą. Palikite pakilti maždaug 1,5 valandos, tada išminkykite. Dar kartą leiskite pakilti 40 minučių.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną, sudėkite į maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Iš paruoštos tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus. Tada kiekvieną iškočiokite į apvalų paplotėlį ir į jo vidurį dėkite maltos mėsos. Užspauskite kraštus taip, kad viršuje matytųsi faršas, ir palikite 10 minučių pakilti.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir dėkite belyashi atviru šonu į apačią. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Kategorijos