Publikavimo data: 2024-05-25
Beliašai su vištienos krūtinėle
Beliašas yra keptas pyragas iš neraugintos arba mielinės tešlos su mėsos įdaru. Kalorijas vertinantiems žmonėms šis pyragas nepriimtinas. Kadangi beliašai kepami dideliame kiekyje aliejaus, kad plutelė taptų traški. Tačiau retkarčiais galima pasimėgauti tokiu puikiu patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į vištienos faršą sudėkite smulkintą svogūną. Santykis yra maždaug 70 % mėsos ir 30 % svogūnų. Svogūnai mėsai suteiks sultingumo. Tada sudėkite prieskonius. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kai tešla pakils, padalykite ją į lygias dalis ir iškočiokite bialyškių pagrindą. Ant pusės apskritimo dėkite įdarą ir uždenkite kita puse. Suformuokite beliašą. Ir taip po vieną.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Beliašai "mėgsta" kepti dideliame kiekyje aliejaus, nepagailėkite jo, bet nepersistenkite. Kepkite beliašus iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
Kategorijos