Publikavimo data: 2024-05-25
Švelnūs belyashi su grybais
Jei pradėsime nuo gražių belyashi kilmės istorijos, galime prisiminti Ivano Baisiojo valdymą. Rusų virėjai nemokėjo kepti, todėl caro virtuvėje viską į savo rankas perėmė totorių virėjai. Tais laikais beliašai buvo gaminami iš mėsos, kuri pakliuvo po ranka ir ant didelio kiekio riebalų. Dabar gaminami beliašai su tais riebiais paplotėliais neturi nieko bendro. Šis receptas su grybų įdaru niekuo nenusileidžia klasikiniams beliašams su mėsa.
Žingsnis 1
Į masę įberkite 2 arbatinius šaukštelius druskos, tada po truputį suberkite miltus. Minkykite tešlą ant stalo, kol ji taps elastinga. Dubenį patepkite aliejumi, perkelkite į jį tešlą, uždenkite ir palikite pusantros valandos pastovėti.
Žingsnis 2
Įdarui smulkiai supjaustykite 1 didelį svogūną, pakepinkite, kol taps skaidrus. Grybus supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į svogūną, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol išgaruos didžioji dalis drėgmės. Tada atvėsinkite.
Žingsnis 3
Padarykite tešlos rutuliukus, kiekvieną rutuliuką iškočiokite arba suminkykite rankomis, kad gautųsi apskritimas, į vidurį sudėkite įdarą, o viduryje sujungkite tešlą. Palikite suformuotus belyashami pastovėti apie 15 minučių, tada kepkite aliejuje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos