Švelnūs belyashi su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Švelnūs belyashi su grybais

Jei pradėsime nuo gražių belyashi kilmės istorijos, galime prisiminti Ivano Baisiojo valdymą. Rusų virėjai nemokėjo kepti, todėl caro virtuvėje viską į savo rankas perėmė totorių virėjai. Tais laikais beliašai buvo gaminami iš mėsos, kuri pakliuvo po ranka ir ant didelio kiekio riebalų. Dabar gaminami beliašai su tais riebiais paplotėliais neturi nieko bendro. Šis receptas su grybų įdaru niekuo nenusileidžia klasikiniams beliašams su mėsa.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnūs belyashi su grybais Žingsnis 1
Į masę įberkite 2 arbatinius šaukštelius druskos, tada po truputį suberkite miltus. Minkykite tešlą ant stalo, kol ji taps elastinga. Dubenį patepkite aliejumi, perkelkite į jį tešlą, uždenkite ir palikite pusantros valandos pastovėti.

Žingsnis 2

Švelnūs belyashi su grybais Žingsnis 2
Įdarui smulkiai supjaustykite 1 didelį svogūną, pakepinkite, kol taps skaidrus. Grybus supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į svogūną, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol išgaruos didžioji dalis drėgmės. Tada atvėsinkite.

Žingsnis 3

Švelnūs belyashi su grybais Žingsnis 3
Padarykite tešlos rutuliukus, kiekvieną rutuliuką iškočiokite arba suminkykite rankomis, kad gautųsi apskritimas, į vidurį sudėkite įdarą, o viduryje sujungkite tešlą. Palikite suformuotus belyashami pastovėti apie 15 minučių, tada kepkite aliejuje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos