Publikavimo data: 2024-05-25
Skanėstai ant keptuvės
Beliašiai yra tradicinis totorių virtuvės patiekalas. Tai apvalūs arba trikampiai paplotėliai su skylute viduryje, į kuriuos dedama maltos mėsos. Tokie paplotėliai gali būti kepami orkaitėje arba kepami keptuvėje ir net kepami fritavimo aparate. Tokio tipo miltinių gaminių įdaras gali būti bet kokia mėsa: jautiena, kiauliena, paukštiena. Beliašai yra labai sotus ir skanus patiekalas, kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Supilkite pieną ir vandenį į gilų dubenį. Suberkite cukrų, sausas mieles ir 4 valgomuosius šaukštus miltų. Viską gerai išmaišykite ir palikite 10-15 minučių, kad mielės pakiltų.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kartu su kiauliena ir jautiena sumalkite mėsmale. Tada pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir įpilkite šiek tiek vandens, kad įdaras būtų sultingas.
Žingsnis 3
Į pakilusią varškę įberkite druskos ir dalimis suberkite miltus. Taip tešla bus minkštesnė ir puresnė. Užminkykite tvirtą tešlą, iškočiokite į rutulį ir padėkite į šiltą vietą 40 minučių, kad pakiltų. Praėjus šiam laikui, išminkykite tešlą ir leiskite jai dar kartą pakilti.
Žingsnis 4
Pakilusią tešlą padalykite į 10 dalių ir iškočiokite rutuliukus. Ant aliejumi pateptos lentos kiekvieną rutuliuką iškočiokite iki apvalios formos ir į vidurį, 1 cm nuo krašto, dėkite įdarą. Lėkštės kraštus suvyniokite į akordeoną, viduryje palikdami nedidelę apvalią skylutę. Kiekvieną keksiuką šiek tiek paspauskite.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite koldūnus mėsos puse žemyn. Kepkite koldūnus iš abiejų pusių, kol apskrus, tada perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus likučius.
Kategorijos