Skanėstai ant keptuvės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Skanėstai ant keptuvės

Beliašiai yra tradicinis totorių virtuvės patiekalas. Tai apvalūs arba trikampiai paplotėliai su skylute viduryje, į kuriuos dedama maltos mėsos. Tokie paplotėliai gali būti kepami orkaitėje arba kepami keptuvėje ir net kepami fritavimo aparate. Tokio tipo miltinių gaminių įdaras gali būti bet kokia mėsa: jautiena, kiauliena, paukštiena. Beliašai yra labai sotus ir skanus patiekalas, kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
226 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanėstai ant keptuvės Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Supilkite pieną ir vandenį į gilų dubenį. Suberkite cukrų, sausas mieles ir 4 valgomuosius šaukštus miltų. Viską gerai išmaišykite ir palikite 10-15 minučių, kad mielės pakiltų.

Žingsnis 2

Skanėstai ant keptuvės Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kartu su kiauliena ir jautiena sumalkite mėsmale. Tada pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir įpilkite šiek tiek vandens, kad įdaras būtų sultingas.

Žingsnis 3

Skanėstai ant keptuvės Žingsnis 3
Į pakilusią varškę įberkite druskos ir dalimis suberkite miltus. Taip tešla bus minkštesnė ir puresnė. Užminkykite tvirtą tešlą, iškočiokite į rutulį ir padėkite į šiltą vietą 40 minučių, kad pakiltų. Praėjus šiam laikui, išminkykite tešlą ir leiskite jai dar kartą pakilti.

Žingsnis 4

Skanėstai ant keptuvės Žingsnis 4
Pakilusią tešlą padalykite į 10 dalių ir iškočiokite rutuliukus. Ant aliejumi pateptos lentos kiekvieną rutuliuką iškočiokite iki apvalios formos ir į vidurį, 1 cm nuo krašto, dėkite įdarą. Lėkštės kraštus suvyniokite į akordeoną, viduryje palikdami nedidelę apvalią skylutę. Kiekvieną keksiuką šiek tiek paspauskite.

Žingsnis 5

Skanėstai ant keptuvės Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite koldūnus mėsos puse žemyn. Kepkite koldūnus iš abiejų pusių, kol apskrus, tada perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus likučius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos