Publikavimo data: 2024-05-25
Sultingi beliašai su namine malta mėsa
Belyashi artimiausias giminaitis yra didelis mėsos pyragas. Tačiau iškepę apetitą žadinantį belyashi suprasite, kokios patogios formos jie yra. Kepimui galite naudoti ir mielinę, ir liesą tešlą. Kalbant apie įdarą - tai gali būti kiauliena, aviena ir dietinė mėsa, pavyzdžiui, triušiena, kalakutiena.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą, supilkite šiltą pieną ir žiupsnelį druskos. Gautą mišinį supilkite į mieles, atsargiai maišydami. Tada po truputį suberkite miltus. Kai tešla taps klampi, išminkykite ją ant stalo. Dubenį patepkite saulėgrąžų aliejumi, perkelkite į jį tešlą ir padėkite šiltoje vietoje pusantros-dviem valandoms, kad tešla pakiltų.
Žingsnis 2
Įdarui maltą mėsą sumaišykite su prieskoniais ir išspauskite česnaką. Susmulkinkite svogūną ir sudėkite jį į maltą mėsą. Tada supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Įdaras su grietinėle bus sultingesnis.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite rutuliukus, kiekvieną rutuliuką iškočiokite į apskritimą ir į vidurį dėkite įdarą. Tada atsargiai užspauskite tešlą apskritimu, palikdami laisvą vidurį. Leiskite belyashi šiek tiek pastovėti, o tada kepkite dideliame kiekyje aliejaus, pradėdami nuo atviros pusės.
Kategorijos