Beržų kisielius su sultenėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Beržų kisielius su sultenėmis

Tradicinė rusiška gira turi tūkstančius paruošimo variantų. Šis gaivinantis gėrimas nuo vasaros karščio išgelbėjo ne vieną mūsų protėvių kartą. Kvasas, gaminamas beržų sulos pagrindu, yra vienas garsiausių naminio kvašo receptų. Čia privaloma pridėti sultenių. Ant rūgštynių paviršiaus yra laukinių mielių. Būtent jos pradeda beržų rūgpienio rūgimo procesą! Cukrus pasaldins gėrimą ir padarys jį dar skanesnį bei malonesnį!
Gaminimo laikas
7200 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
43 kcal.
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Beržų kisielius su sultenėmis Žingsnis 1
Į beržų sulčių stiklainį įberkite reikiamą cukraus kiekį. Maišykite cukrų, kol jis visiškai ištirps.

Žingsnis 2

Beržų kisielius su sultenėmis Žingsnis 2
Į saldžiąsias beržų sultis įmaišykite reikiamą kiekį sultenių.

Žingsnis 3

Beržų kisielius su sultenėmis Žingsnis 3
Uždenkite stiklainį 2-3 marlės sluoksniais. Suriškite jį virvele. Palikite stiklainį tamsioje ir šiltoje vietoje penkioms dienoms. Kasdien maišykite turinį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos