Publikavimo data: 2024-06-11
Beržų kisielius su sultenėmis
Tradicinė rusiška gira turi tūkstančius paruošimo variantų. Šis gaivinantis gėrimas nuo vasaros karščio išgelbėjo ne vieną mūsų protėvių kartą. Kvasas, gaminamas beržų sulos pagrindu, yra vienas garsiausių naminio kvašo receptų. Čia privaloma pridėti sultenių. Ant rūgštynių paviršiaus yra laukinių mielių. Būtent jos pradeda beržų rūgpienio rūgimo procesą! Cukrus pasaldins gėrimą ir padarys jį dar skanesnį bei malonesnį!
Žingsnis 1
Į beržų sulčių stiklainį įberkite reikiamą cukraus kiekį. Maišykite cukrų, kol jis visiškai ištirps.
Žingsnis 2
Į saldžiąsias beržų sultis įmaišykite reikiamą kiekį sultenių.
Žingsnis 3
Uždenkite stiklainį 2-3 marlės sluoksniais. Suriškite jį virvele. Palikite stiklainį tamsioje ir šiltoje vietoje penkioms dienoms. Kasdien maišykite turinį.
Kategorijos