Publikavimo data: 2024-03-28
Bešamelio padažas su paprikomis
Prancūzų virtuvė visada pasižymėjo įvairiais padažais ir užpilais. Vienas iš populiariausių prancūziškų padažų - bešamelio padažas. Jis naudojamas gaminant lazaniją, jūros ešerius, menkes. Šis padažas yra švelnaus kreminio skonio, turi malonią tekstūrą ir subtilų poskonį.
Žingsnis 1
Storadugniame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite persijotus miltus.
Žingsnis 2
Į keptuvę įberkite muskato riešuto. Maišykite 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Plona srovele supilkite 500 ml pieno, nuolat maišydami plaktuvu. Plakite lėtai ir atsargiai, kad nesusidarytų gumuliukų. Į padažą įberkite druskos ir pipirų ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies dar 8-10 minučių.
Žingsnis 4
Perpilkite padažą į puodą ir patiekite arba naudokite kitiems patiekalams. Gero apetito!
Kategorijos