Publikavimo data: 2025-08-17
Beshbarmak Zemskovskio stiliaus
Tai yra kultinis baškirų, kazachų ir kitų stepių tautų nacionalinės virtuvės patiekalas. Jis daugiausia gaminamas iš avienos, bet mano vyras jį gamina su malta mėsa. Pasirodo labai skanu.
Žingsnis 1
Svogūną sutarkuokite stambia tarka, o česnaką - smulkia tarka.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą sudėkite svogūną ir pusę česnako. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Pridėkite mėsos prieskonių. Viską sumaišykite.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite ant didelės ugnies 5 minutes, įpilkite 1 puodelį vandens. Užvirinkite ir leiskite visam mišiniui virti 15 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą: supilkite kefyrą į tinkamą indą, sudėkite likusius česnakus ir žoleles. Palikite, kad prisitrauktų.
Žingsnis 5
Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos. Užvirinkite ir 5 minutes virkite beshbarmak lakštus. Išvirusius besbarmak lakštus sudėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite maltos mėsos ir užpilkite padažu.
Kategorijos