Publikavimo data: 2024-06-24
Širdingas beshbarmak
Kazachų nacionalinis patiekalas, kuris išvertus reiškia "5 pirštai", nes kazachai jį valgo rankomis, t. y. "penkiais pirštais". Tai skanus ir sotus patiekalas.
Žingsnis 1
Sudėkite mėsą į šaltą vandenį, užvirinkite, jei reikia, nugriebkite putas. Virkite 2 valandas.
Žingsnis 2
Tuo tarpu išminkykite tešlą (kaip koldūnams). Į dubenį suberkite miltus, 2 kiaušinius, druską ir vandenį.
Žingsnis 3
Nulupkite bulves ir morkas. Į sultinį su mėsa sudėkite morkas ir bulves, pusžiedžiais supjaustykite svogūną, sudėkite jį į dubenį, užpilkite sultiniu. Pabarstykite pipirais.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į pusės metro skersmens 1-2 mm storio plokščią duoną.
Žingsnis 5
Iš sultinio išimkite virtą mėsą, bulves ir morkas. Susuktą plokštainį padalykite į 4 dalis ir sudėkite į sultinį, užvirinkite. Virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 6
Iškeptus pyragėlius sudėkite į didelį indą. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite ant pyragėlių. Bulves padalykite į 4 dalis ir ratu sudėkite ant tortilijų. Viską užpilkite svogūnų sultiniu.
Kategorijos