Publikavimo data: 2024-06-08
Biskvitinis suflė pyragas
Suflė pirmą kartą pasirodė Prancūzijoje, išvertus reiškia "kvėpavimas", ir buvo patiekiama nesaldinta. Tik vėliau, XVII a., ji pradėta gaminti saldi, iš pradžių suflė buvo šiek tiek kepama, nes greitai prarasdavo formą. O šaldyta suflė atsirado tik XX a., išradus želatiną.
Žingsnis 1
Paruoškite šokoladinį sausainį. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol taps purūs ir padvigubės arba patrigubės. Į kiaušinių masę palaipsniui suberkite miltus, cukrų ir kakavą. Išmaišykite, kad susijungtų. Kepkite 30 minučių 180C temperatūroje. Pirmąsias 20 minučių neatidarykite orkaitės. Paruoštą biskvitą atvėsinkite ant grotelių ir apipjaukite viršų. Kekso žiedo dugną uždenkite maistine plėvele, o šonus išklokite sunkia maistine plėvele. Į žiedą įdėkite biskvitą ir gerai pamirkykite sirupe.
Žingsnis 2
Paruoškite juodojo šokolado putėsius. Išmirkykite želatiną šaltame vandenyje. Pieną pašildykite iki 70 °C, neužvirinkite. Kiaušinį sumaišykite su cukrumi, išmaišykite plaktuvu. Supilkite karštą pieną į kiaušinį ir nuolat maišydami kaitinkite ant vandens vonelės, kol šiek tiek sutirštės. Nuimkite nuo viryklės, sudėkite išbrinkusią želatiną, gerai išmaišykite, kol želatina ištirps. Tada sudėkite smulkintą juodąjį šokoladą, išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Atvėsinkite iki kambario temperatūros, o šaltą grietinėlę plakite iki standžių viršūnių. Sumaišykite atvėsusias putėsius ir grietinėlę, paskirstykite ant biskvito paviršiaus ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Žingsnis 4
Pagal tą patį algoritmą paruoškite pieniško ir baltojo šokolado putėsius ir pakaitomis supilkite juos į formą. Palikite šaldytuve, kol visiškai sustings.
Žingsnis 5
Paruoškite veidrodinę glazūrą. Sumaišykite cukrų ir kakavą, supilkite vandenį ir užvirinkite. Sudėkite ištirpintą medų, gerai išmaišykite. Nukelkite nuo viryklės, sudėkite želatiną, išmaišykite iki vientisos masės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir užpilkite ant pyrago viršaus. Dėkite į šaldytuvą, kad 2 valandas sustingtų.
Kategorijos