Publikavimo data: 2025-08-19
Biskvito padažas
Prisimenu, kad maždaug prieš 7 metus parduotuvėse buvo parduodamos nuluptos krevetės. Dabar jas matau labai retai, todėl pradėjau pirkti nuluptas. Tačiau ir patys kiautai turi nemažą svorio procentą. Ir kaip apsidžiaugiau sužinojęs, kad iš šių kiautų galima pasigaminti gardų padažą. Sukūriau savo paprastą ir skanų receptą. Norėčiau juo pasidalyti su jumis, draugai.
Žingsnis 1
Morkas nulupkite ir supjaustykite.
Žingsnis 2
Ištirpinkite sviestą, įpilkite šaukštą augalinio aliejaus ir apkepkite morkas.
Žingsnis 3
Sudėkite krevečių kiautus ir palaukite, kol pasišalins drėgmė.
Žingsnis 4
Supilkite vyną ir palaukite, kol jis beveik visiškai išgaruos.
Žingsnis 5
Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite.
Žingsnis 6
Supilkite ledinį vandenį taip, kad jis apsemtų krevetes, ir leiskite jam išgaruoti.
Žingsnis 7
Užvirinkite, įmeskite lauro lapą ir druską. Reikėtų šiek tiek įpilti, atsižvelgiant į garavimą. Aš įdėjau pusę arbatinio šaukštelio. Virkite 50 minučių uždengę dangčiu ant silpnos ugnies.
Žingsnis 8
Nusausinkite sultinį per sietelį į keptuvę.
Žingsnis 9
Nuovirą garinkite apie 10 minučių, kol sutirštės.
Žingsnis 10
Kai padažas sutirštės, supilkite grietinėlę. Patartina leisti jiems sušilti iki kambario temperatūros. Taip išvengsite grietinėlės atsiskyrimo.
Žingsnis 11
Trumpai pavirkite, kol pasieksite norimą konsistenciją.
Žingsnis 12
Gaminu sultinį, nes grietinėlė ilgai neišsilaiko. Užšaldžiau ją porcijomis.
Kategorijos