Publikavimo data: 2024-06-15
Biudžetinis "Napoleono" pyragas.
Šį receptą man papasakojo ir parodė sesuo, kuri mėgsta gaminti tokius pyragus, kad retkarčiais pasimėgautų kažkuo saldžiu.
Žingsnis 1
Persijokite miltus, įberkite žiupsnelį druskos. Įpilkite šiek tiek vandens ir rankomis išmaišykite tešlą. Tešla turi būti tvirta ir nelipti prie rankų. Uždenkite tešlą ir palikite ją šiltoje vietoje 15 minučių.
Žingsnis 2
Sumaišykite grietinę su cukrumi iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Stalą pabarstykite miltais, atplėškite nedidelį gabalėlį tešlos ir labai plonai iškočiokite. Tada paimkite apvalią lėkštę, padėkite ją ant plonai iškočiotos tešlos ir peiliu atsargiai apipjaustykite tešlos kraštus. Apkepkite plutą keptuvėje iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus. Tą patį padarykite ir su likusia tešla.
Žingsnis 4
Tortą sumontuokite: išklokite plutą, ant jos užtepkite maždaug 2-3 šaukštus kremo. Tą patį pakartokite likusiai torto daliai, bet palikite vieną plutą.
Žingsnis 5
Uždenkite pyragą lėkšte, ant viršaus uždėkite ką nors sunkaus ir kelioms valandoms perkelkite į šaldytuvą.
Žingsnis 6
Prieš pat patiekdami tortą aptepkite likusiu kremu, atlaužkite paskutinio pyrago likutį ir pabarstykite desertą trupiniais, sumaišytais su smulkintais riešutais.
Kategorijos