Publikavimo data: 2024-03-31
Blynų pyragas
Blynų pyrago receptas atsirado palyginti neseniai, bet jau turi dešimtis variantų. Vienas iš jų - su kreminiu sūriu ir avietėmis. Įdarui naudodami kreminį sūrį, galite būti tikri, kad tortas nesubyrės, o kremas nenutekės. Kremas blynų tortui būtinai turi būti tirštas ir tankus. Taip pat tiks varškės arba sviestinis kremas ir plakta grietinėlė. Taip pat verta prisiminti, kad kuo didesnis keptuvės skersmuo, tuo tortas išeis žemesnis. Todėl optimalus sprendimas - 16-20 cm skersmens keptuvė.
Žingsnis 1
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska ir plakite mikseriu iki vientisos ir purios masės. Supilkite šiek tiek pieno ir palaipsniui suberkite miltus bei kruopščiai išmaišykite. Supilkite likusį pieną ir sviestą ir vėl išmaišykite. Palikite tešlą 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto ir atsargiai supilkite blynų mišinį. Kepkite blynus po 2 minutes iš abiejų pusių. Iškepusiems blynams leiskite atvėsti.
Žingsnis 3
Toliau ruoškite kremą. Kreminį sūrį ir cukraus pudrą išplakite mikseriu iki tirštos masės. Tada supilkite grietinėlę ir vėl plakite mikseriu.
Žingsnis 4
Suformuokite pyragą. Ant lėkštės dėkite po vieną blyną į krūvą. Kiekvieną blyną mentele ar mentele aptepkite kremu. Nepamirškite sutepti torto kraštų, kad baigto pyrago šonai atrodytų plokštesni.
Kategorijos