Publikavimo data: 2024-09-17
Blynų pyragas su suflė
Šį receptą vėl sugalvojau pati. Pagrindiniai ingredientai - blynai ir suflė įdarui. Pagaminti nesudėtinga, tik reikia gerai išmirkyti ir "sustingti".
Žingsnis 1
Įdaras: išmirkykite želatiną vandenyje arba piene ir leiskite jai išbrinkti. Tuomet ištirpinkite ją neužvirindami. Supilkite kefyrą į trintuvą ir supilkite rikotą.
Žingsnis 2
Sudėkite ištirpintą želatiną ir cukrų. Kelias minutes plakite mišinį. Supilkite į indą ir padėkite šaltoje vietoje.
Žingsnis 3
Blynai: Į tuščią maišytuvo indą įmuškite kiaušinį. Pradedu plakti ir "lietumi" supilu cukrų. Tada per sietelį suberiame miltus ir supilame pieną. Visą masę plaku kelias minutes.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą. Kiekvieną blyną kepiau maždaug po minutę iš kiekvienos pusės, kol parudavo. Užtenka penkių blynų.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą: ant indo dugno dėjau pirmąjį blyną ir ant jo užtepiau įdarą. Ant viršaus uždedu kitą blyną ir kartoju procedūrą su kiekvienu blynu iki paskutinio. Paskutinį blyną apibarstau įdaru su maltu cinamonu ir papuošiu šaldytomis avietėmis bei šokolado gabalėliais.
Žingsnis 6
Dedu viską į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia - per naktį.
Kategorijos