Blynų ritinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Blynų ritinys

Blynų receptas rusų kulinarijoje laikomas vienu seniausių. Kai kurių šaltinių duomenimis, šio patiekalo istorija siekia pagonybės laikus Rusijoje. Tada jiems kepti, žinoma, buvo naudojamos ne keptuvės, o įkaitinti akmenys. Beje, blynų būta ir senovės Graikijoje. Tik ten jie buvo vadinami "tagenitas".
Gaminimo laikas
165 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Blynų ritinys Žingsnis 1
Paruoškite blynus. Dubenyje sumaišykite pieną, kakavą, kepimo miltelius, kiaušinius, miltus ir cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus. Kepkite blynus.

Žingsnis 2

Blynų ritinys Žingsnis 2
Paruoškite kremą. Supilkite pieną į puodą, sudėkite trynius, krakmolą ir cukrų. Išmaišykite. Pastatykite indą ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Palikite kremą atvėsti iki kambario temperatūros.

Žingsnis 3

Blynų ritinys Žingsnis 3
Surinkite blynų suktinuką. Išskleiskite maistinę plėvelę. Keletą blynų (2-3 vienetus) uždenkite. Aptepkite juos kremu ir susukite. Dėkite į šaldytuvą 120 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos