Publikavimo data: 2024-04-05
Blynų ritinys
Blynų receptas rusų kulinarijoje laikomas vienu seniausių. Kai kurių šaltinių duomenimis, šio patiekalo istorija siekia pagonybės laikus Rusijoje. Tada jiems kepti, žinoma, buvo naudojamos ne keptuvės, o įkaitinti akmenys. Beje, blynų būta ir senovės Graikijoje. Tik ten jie buvo vadinami "tagenitas".
Žingsnis 1
Paruoškite blynus. Dubenyje sumaišykite pieną, kakavą, kepimo miltelius, kiaušinius, miltus ir cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus. Kepkite blynus.
Žingsnis 2
Paruoškite kremą. Supilkite pieną į puodą, sudėkite trynius, krakmolą ir cukrų. Išmaišykite. Pastatykite indą ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Palikite kremą atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Surinkite blynų suktinuką. Išskleiskite maistinę plėvelę. Keletą blynų (2-3 vienetus) uždenkite. Aptepkite juos kremu ir susukite. Dėkite į šaldytuvą 120 minučių.
Kategorijos