Publikavimo data: 2025-08-17
Blynų tortas su varške ir grietine
Blynų tortas su varške ir grietine yra originalus ir skanus desertas. Jei artimieji ir draugai mėgsta blynus su varške ir grietine, šis receptas juos ne tik pradžiugins neįtikėtinu skoniu, bet ir nustebins neįprastu torto pavidalo patiekalu. Blyneliai pagal šį receptą gaunasi ploni ir švelnūs. Varškė, sujungta su grietine ir cukrumi, virsta nuostabiu švelniu kremu. Į šio patiekalo receptą įtrauktos konservuotos baltosios vyšnios pripildo tortą malonaus saldaus skonio.
Žingsnis 1
Pasiruoškite gilų dubenį, kuriame bus patogu maišyti ingredientus. Į dubenį įmuškite 4 kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską ir išplakite iki vientisos masės. Dalimis supilkite pusę pieno, augalinį aliejų ir miltus, išmaišykite. Supilkite likusį pieną, vėl išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turi būti skysta.
Žingsnis 2
Ant įkaitintos sausos keptuvės su paruošta tešla kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie paruduos. Iškeptus blynus palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite tortui skirtą kremą. Giliame dubenyje gerai išmaišykite minkštą varškę, cukrų ir grietinę iki vientisos kreminės masės.
Žingsnis 4
Suformuokite pyragą. Dėkite blyną į didelį indą, aptepkite jį varške ir grietine. Ant viršaus uždėkite kelias uogas konservuotų baltųjų vyšnių. Taip darykite su kiekvienu blynu, sudėkite blynus vieną ant kito ir aptepkite grietinėle.
Žingsnis 5
Šokoladą sutarkuokite, o graikinius riešutus susmulkinkite peiliu. Ant torto viršaus užtepkite kremo ir apibarstykite tarkuotu šokoladu bei smulkintais graikiniais riešutais. Dėkite tortą į šaldytuvą per naktį, kad įsigertų.
Kategorijos