Publikavimo data: 2024-03-30
"Bolognese su vynu.
"Bolognese" su vynu ir malta mėsa. Klasikiniame recepte naudojamas baltas sausas vynas. Tačiau garsiausi virtuvės šefai jau dešimtmečius šį patiekalą gamina su raudonuoju vynu. Rinkitės vyną pagal savo skonį, kitaip receptas bus panašus. Gaminimui tiks "Cabernet" arba "Merlot", taip pat kitų rūšių sausas raudonasis vynas. Gėrimas turėtų būti sodrios burgundiškos spalvos, bet ne labai tamsus. Nenaudokite drumstų vynų. Greičiausiai jie buvo netinkamai laikomi arba pagaminti pažeidžiant technologiją.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Į gilią keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite supjaustytas daržoves ir česnaką. Išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Sudėkite šoninę ir kepkite dar 4-5 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 2
Sudėkite maltą mėsą. Į tą pačią keptuvę sudėkite maltą mėsą. Kepkite 5 minutes, kol taps pilkšva. Supilkite vyną ir keptuvę uždenkite dangčiu. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių, kol skystis visiškai išgaruos.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Atidarykite dangtį ir supilkite vandenį. Sudėkite pomidorus, druską, cukrų, provanso žoleles ir išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki labai mažos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite padažą 60 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite makaronus. Geriausia tai padaryti likus 20 minučių iki padažo paruošimo. Supilkite vandenį į puodą, užkaiskite ir užvirkite. Įberkite druskos ir sudėkite spagečius į verdantį vandenį. Palaukite, kol vanduo vėl užvirs. Sumažinkite kaitrą. Virkite 8 minutes. Išmeskite makaronus į sietelį, kad nusivarvėtų. Baigę virti, grąžinkite spagečius atgal į puodą. Nuplauti nereikia.
Kategorijos