Publikavimo data: 2024-03-30
Bolonijos padažas
Klasikinė Bolonijos sriuba ruošiama įpilant mėsos sultinio. Kaip paruošti itališką Bolonijos padažą namuose be jo? Sultingumas išgaunamas pridėjus daug pomidorų. Rinkitės kiaulienos ir jautienos faršą arba pasigaminkite jį patys. Jums taip pat reikės pancetos, tačiau ją galite pakeisti rūkyta šonine. Geriausia nedėti parduotuvėje pirktų Bolonijos prieskonių. Naudokite visus prieskonius iš ingredientų sąrašo, ir padažas bus labai kvapnus ir skanus.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti Bolonijos padažą. Paimkite gilią keptuvę ir supilkite į ją alyvuogių aliejų. Sudėkite sviestą ir užkaitinkite. Kai sviestas ištirps, išdėliokite šoninės gabalėlius. Kepkite 2 minutes ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Sumažinkite kaitrą. Į keptuvę sudėkite daržoves. Maišydami virkite, kol suminkštės, apie 10 minučių. Svarbu, kad daržovės nesudegtų. Į ingredientus sudėkite maltą mėsą. Gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Kepkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies 5-10 minučių, kol grietinėlė įsigers į mėsą. Supilkite vyną. Maišydami virkite dar 10 minučių. Vynas turėtų visiškai išgaruoti. Po to sudėkite pomidorų pastą ir pomidorus. Išmaišykite. Įberkite druskos, pipirų, raudonėlio, baziliko ir česnako. Dar kartą išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir uždengę dangčiu virkite padažą bent 2 valandas. Kas 15 minučių padažą pamaišykite. Makaronus galite išvirti likus 20 minučių iki virimo pabaigos.
Kategorijos