Publikavimo data: 2024-03-30
Bolonija su grybais
Tradicinė Bolonija gaminama iš maltos mėsos, morkų, svogūnų, salierų ir pomidorų. Tačiau galite pridėti ir kitų ingredientų. Pavyzdžiui, grybų. Makaronai su šiuo padažu bus ne mažiau sotūs ir labai skanūs. Bolonijos su grybais receptas labai paprastas, o ingredientų yra. Gaminimui rinkitės šviežius grybus. Jie turėtų būti tankūs, balti, be tamsių dėmių. Juos galima pakeisti austrėmis. Tokiu atveju į patiekalą dėkite grybų kepurėles ir nenaudokite apatinės dalies.
Žingsnis 1
Pradėkite virti boloninę su grybais. Pastatykite gilią keptuvę ant ugnies, supilkite į ją augalinį aliejų. Po poros minučių sudėkite grybus ir maltą mėsą. Gerai išmaišykite. Išminkykite maltą mėsą, kad ji būtų minkšta ir nesuliptų dideliais gabalais. Kepkite 5 minutes. Sudėkite svogūnus ir morkas. Išmaišykite ir kepkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite tarkuotus pomidorus. Sudėkite pomidorus į keptuvę su malta mėsa. Įdėkite česnako, smulkintų žolelių, druskos ir cukraus. Išmaišykite ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 2-3 minutes. Išjunkite kaitrą ir palikite keptuvę ant kaitlentės.
Žingsnis 3
Išvirkite makaronus. Supilkite vandenį į puodą, įberkite druskos ir išmaišykite. Pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sudėkite spagečius į verdantį vandenį. Sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių. Išjunkite kaitlentę ir nusausinkite spagečius sietelyje. Kietųjų kviečių produktų plauti nereikia. Paprastus spagečius nuplaukite karštu tekančiu vandeniu.
Kategorijos