Publikavimo data: 2024-01-03
Boothroll receptas
"Butroll" yra rusiška ir europietiška klasikinių japoniškų suktinukų atmaina, mėgstama visame pasaulyje dėl skonio variacijų gausos ir ryžių derinių su jūros gėrybėmis, žuvimi ir mėsa lankstumo. Šiame recepte naudojama vištienos filė, ją galima pakeisti lengvai sūdyta lašišos filė. Taip patiekalas bus švelnesnis ir primins klasikinių suktinukų skonį. Į agurkus taip pat galite įdėti avokado, dėl to skonis bus rafinuotesnis ir švelnesnis.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite ryžius, kol vanduo taps skaidrus. Nuplaukite agurkus, supjaustykite juos griežinėliais, o vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuimkite nori vyniotinį.
Žingsnis 2
Ryžius suberkite į puodą ir užpilkite 2 puodeliais vandens. Uždėkite puodą ant ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 10 minučių. Tada nuimkite ryžius nuo ugnies ir palikite pastovėti 15 min. 15 min. išvirus, į ryžius galite įpilti 1 valgomąjį šaukštą ryžių acto ir 1 valgomąjį šaukštą sojų padažo.
Žingsnis 3
Kitame puode išvirkite vištienos filė. Į puodą įpilkite šalto vandens ir sudėkite filė. Užvirinkite. Tada pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Filė virkite 20 minučių.
Žingsnis 4
Atvėsinkite išvirtą filė ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Nori lakštą padėkite ant pjaustymo lentos ir išilgai vieno iš kraštų įpjaukite nuo vidurio iki vidurio.
Žingsnis 6
Sudrėkinkite norio lakštą trupučiu vandens, kad surinktas jis nesulūžtų ir nesuplyštų. Mentališkai padalykite jį į 4 dalis ir ant kiekvienos dėkite įdarą: pirmiausia varškę, tada vištieną, sluoksnį agurkų ir ploną sluoksnį ryžių. Nori lakštą taip pat galima pamirkyti 1 valgomajame šaukšte ryžių acto.
Žingsnis 7
Suvyniokite norį į ritinėlį pagal laikrodžio rodyklę.
Žingsnis 8
Patiekite su wasabi, imbiero ir sojų padažu. Papuoškite smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos