Publikavimo data: 2024-03-25
Foršmakas su obuoliais
Foršmakas su obuoliais - tai klasikinis šaltasis užkandis iš smulkintos silkės filė. Jo receptas buvo sukurtas dar XVIII a. Silkės su obuoliais foršmakas išpopuliarėjo dėl žydų kulinarinių rinkinių. Tačiau šio patiekalo gimtine laikoma Prūsijos ir Švedijos virtuvė. Apetitiškas ir nesudėtingas patiekalas paruošiamas labai greitai pagal palaipsnį receptą. Foršmako pagrindas - silkės filė, kuri neturėtų būti labai sūri. Jei silkė per sūri, valandai įdėkite ją į pieną.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Patikrinkite, ar silkės filė yra be kaulų. Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Išspauskite 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių ir apipilkite svogūnus. Palikite marinuotis 5 minutes. Nulupkite obuolį ir išimkite šerdį. Užpilkite duonelę vandeniu ir palikite mirkti.
Žingsnis 2
Sumaišykite produktus maišytuvu. Į maišytuvą sudėkite žuvies gabalėlius, supjaustytą obuolį, marinuotą svogūną, išmirkytą batoną ir augalinį aliejų. Viską sumalkite blenderiu. Kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite į žuvies masę, gerai išmaišykite. Apibarstykite druska ir pipirais. Padėkite patiekalą į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos