Sūdyta rausvoji lašiša receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Sūdyta rausvoji lašiša receptas

Gurmanai tvirtina, kad namuose sūdyta žuvis būna daug skanesnė nei parduodama parduotuvėje. Žuvį sūdyti galima dviem būdais: sausai ir drėgnai. Sausuoju būdu filė reikia įtrinti druska ir kuriam laikui palikti po lizdu. Sūdant šlapiuoju būdu, žuvies gabaliukai dedami į sūdytą vandenį. Mūsų receptas žingsnis po žingsnio - rausvosios lašišos sūdymas sausuoju būdu.
Gaminimo laikas
1440 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
20 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sūdyta rausvoji lašiša receptas Žingsnis 1
Pašalinkite žuvies galvą, vidurius ir kaulus. Pirkite atšaldytą žuvį, kad galėtumėte nustatyti, ar ji šviežia ir kokybiška. Žuvies akys turi būti blizgančios, žiaunos rausvos, o mėsa rausva ir tvirta. Atskirkite rozmarino lapus nuo stiebo.

Žingsnis 2

Sūdyta rausvoji lašiša receptas Žingsnis 2
Sumaišykite druską, cukrų ir rozmarino lapelius.Jei norite, į mišinį galite įberti žolelių, pavyzdžiui, krapų ar kalendrų.

Žingsnis 3

Sūdyta rausvoji lašiša receptas Žingsnis 3
Gautu mišiniu įtrinkite žuvį.

Žingsnis 4

Sūdyta rausvoji lašiša receptas Žingsnis 4
Palikite žuvį šaldytuve po maistine plėvele 24 valandoms, retkarčiais apverskite.

Žingsnis 5

Sūdyta rausvoji lašiša receptas Žingsnis 5
Po 24 valandų patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos