Publikavimo data: 2024-02-04
Sūdyta rausvoji lašiša receptas
Gurmanai tvirtina, kad namuose sūdyta žuvis būna daug skanesnė nei parduodama parduotuvėje. Žuvį sūdyti galima dviem būdais: sausai ir drėgnai. Sausuoju būdu filė reikia įtrinti druska ir kuriam laikui palikti po lizdu. Sūdant šlapiuoju būdu, žuvies gabaliukai dedami į sūdytą vandenį. Mūsų receptas žingsnis po žingsnio - rausvosios lašišos sūdymas sausuoju būdu.
Žingsnis 1
Pašalinkite žuvies galvą, vidurius ir kaulus. Pirkite atšaldytą žuvį, kad galėtumėte nustatyti, ar ji šviežia ir kokybiška. Žuvies akys turi būti blizgančios, žiaunos rausvos, o mėsa rausva ir tvirta. Atskirkite rozmarino lapus nuo stiebo.
Žingsnis 2
Sumaišykite druską, cukrų ir rozmarino lapelius.Jei norite, į mišinį galite įberti žolelių, pavyzdžiui, krapų ar kalendrų.
Žingsnis 3
Gautu mišiniu įtrinkite žuvį.
Žingsnis 4
Palikite žuvį šaldytuve po maistine plėvele 24 valandoms, retkarčiais apverskite.
Žingsnis 5
Po 24 valandų patiekite.
Kategorijos