Publikavimo data: 2024-02-04
Lengvai sūdyta lašiša receptas
Žuvis pradėta sūdyti senovės Graikijoje. Jūros druska buvo naudojama tirštiems sūrymams, kuriuose buvo sūdomos alyvuogės, sūris, mėsa ir žuvis, gaminti. Praėjo daug šimtmečių, tačiau žuvies sūdymo "mada" vis dar gyva. Tačiau mūsų skonis šiek tiek pasikeitė: daugelis žmonių mieliau renkasi lengvai sūdytą žuvį, kurios receptą jums paruošėme.
Žingsnis 1
Žuvį nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, išimkite visus kaulus (jei reikia, naudokite pincetą). Nuo stiebo pašalinkite rozmarino lapelius.
Žingsnis 2
Sumaišykite druską, cukrų ir rozmarino lapelius. Pusę mišinio supilkite į indo, kuriame sūdysite žuvį, dugną. Kad marinatas būtų dar aromatingesnis, įberkite smulkintų šviežių prieskoninių žolelių (krapų arba kalendrų).
Žingsnis 3
Sudėkite lašišą ant mišinio oda žemyn, uždenkite indą su žuvimi maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 14 valandų.
Žingsnis 4
Nusausinkite susidariusį skystį ir patiekite žuvį, supjaustytą griežinėliais.
Kategorijos