Lengvai sūdyta lašiša receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Lengvai sūdyta lašiša receptas

Žuvis pradėta sūdyti senovės Graikijoje. Jūros druska buvo naudojama tirštiems sūrymams, kuriuose buvo sūdomos alyvuogės, sūris, mėsa ir žuvis, gaminti. Praėjo daug šimtmečių, tačiau žuvies sūdymo "mada" vis dar gyva. Tačiau mūsų skonis šiek tiek pasikeitė: daugelis žmonių mieliau renkasi lengvai sūdytą žuvį, kurios receptą jums paruošėme.
Gaminimo laikas
840 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.53/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengvai sūdyta lašiša receptas Žingsnis 1
Žuvį nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, išimkite visus kaulus (jei reikia, naudokite pincetą). Nuo stiebo pašalinkite rozmarino lapelius.

Žingsnis 2

Lengvai sūdyta lašiša receptas Žingsnis 2
Sumaišykite druską, cukrų ir rozmarino lapelius. Pusę mišinio supilkite į indo, kuriame sūdysite žuvį, dugną. Kad marinatas būtų dar aromatingesnis, įberkite smulkintų šviežių prieskoninių žolelių (krapų arba kalendrų).

Žingsnis 3

Lengvai sūdyta lašiša receptas Žingsnis 3
Sudėkite lašišą ant mišinio oda žemyn, uždenkite indą su žuvimi maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 14 valandų.

Žingsnis 4

Lengvai sūdyta lašiša receptas Žingsnis 4
Nusausinkite susidariusį skystį ir patiekite žuvį, supjaustytą griežinėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos