"Cinnabons" garsėja visame pasaulyje. Šios garsiosios bandelės pirmą kartą pasirodė Amerikoje to paties pavadinimo kepyklų tinkle "Cinnabon". Klasikinis skanėstas - tai spiralės formos gabalėlis oro mielinės tešlos, įdarytas cukranendrių cukrumi ir cinamonu. Cinnabon viršus apliejamas švelniu kremu, kurio pagrindą sudaro grietinėlės sūris. Siūlome jums įdomią garsiojo deserto variaciją su braškių įdaru. Braškių skonio cinamonai būna ryškūs ir nepaprastai skanūs.
Žingsnis 1
Pašildykite pieną, kol jis bus šiltas (bet ne per karštas!), ir supilkite į gilų dubenį, kuriame minkysite tešlą. Sudėkite braškių uogienę, cukranendrių cukrų ir sausas mieles. Viską išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių kambario temperatūroje. Per tą laiką mielės turėtų suaktyvėti, todėl mišinys šiek tiek pakils.
Žingsnis 2
Tada į mielių mišinį įmuškite 3 kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą ir persijotus miltus. Užminkykite tešlą. Minkykite ją tol, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Turėtumėte gauti vientisą ir lanksčią tešlą.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite rutulį ir palikite jį dubenyje. Uždenkite tešlą maistine plėvele arba švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai. Per tą laiką tešla turėtų pakilti.
Žingsnis 4
Kol tešla kyla, paruoškite braškių įdarą. Supjaustykite braškes nedideliais gabalėliais ir sudėkite jas į nedidelį puodą arba keptuvę. Suberkite cukrų. Sumaišykite krakmolą ir 100 ml vandens iki vientisos masės. Gautą mišinį supilkite į puodą su braškėmis ir cukrumi. Viską kartu virkite ant silpnos ugnies 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Nukelkite braškių įdarą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 5
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Tešlą iškočiokite į 5-7 mm storio stačiakampį. Ant viršaus užtepkite tolygų sluoksnį braškių įdaro, vienoje pusėje palikdami nedidelį įdubimą.
Žingsnis 6
Įdarytą tešlą suvyniokite į tvirtą ritinį. Paspauskite likusį įdubimą ant ritinio, kad jis priliptų. Suktinuką supjaustykite į 6 lygias dalis.
Žingsnis 7
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite sviestu arba augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite kinrožes, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių. Per tą laiką jie išsiskleis ir šiek tiek padidės. Kepkite kinrožes 30-40 minučių 180 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 8
Kol keksiukai kepa, paruoškite kremą. Atskirame dubenyje suplakite pieną, grietinėlės sūrį ir cukraus pudrą iki vientisos kreminės masės.
Žingsnis 9
Paruoštus kinrožes užpilkite kremu.
Žingsnis 10
Braškių kinrožės jau paruoštos. Gero apetito!